Labai žalia žaliojo kario sriuba į skanių ir maistingų, greitai pagaminamų kasdienių vakarienių receptų kolekciją! Į originalų tailandietišką žaliojo kario receptą ji tikrai nepretenduoja, bet pačios žaliausios sriubos titulą tikrai galėtų gauti. Jai naudojau šaldytus žaliuosius žirnelius, edamame ir šparagines pupeles, špinatus, skonio autentiškumui – SANTA MARIA azijietiškus žaliojo kario prieskonius, kokosų pieną ir ryžių makaronus. Gamindama šią sriubą užtrukau trumpiau nei pusvalandį ir skaniausia azijietiška vakarienė jau garavo ant stalo!
Kviečiu žiūrėti šio recepto video.
Vegetariškas receptas Sultinį pašildykite puode iki virimo, tada suberkite žaliojo kario prieskonius ir supilkite kokosų pieną bei gerai išmaišykite, bet neužvirkite. Nuo kalendrų nupjaukite kotelius (lapelius palikite sriubos patiekimui), nuo svogūnų laiškų nupjaukite baltąsias dalis (žaliąsias palikite sriubos patiekimui). Kalendrų ir svogūnų galiukus, kartu su keliomis česnako skiltelėmis ir nuluptu imbiero galiuku dėkite į kokteilinę, ten pat įberkite 2 saujas špinatų ir įpilkite 2 samčius paruošto sultinio. Viską sutrinkite iki vientisos žalios masės ir supilkite į sultinio puodą. Dabar sriuba taps dar žalesnė ir aromatingesnė. Į žaliąjį sultinį suberkite atitirpusius šaldytus žirnelius ir edamame bei šparagines pupeles. Sriubą užvirkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Į kitą puodą sudėlite ryžių makaronus ir juos užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms, kad suminkštėtų bei išbrinktų. Į sriubos dubenelius padalinkite išbrinkusius makaronus, likusius šviežius špinatus, kalendrų lapelių ir pjaustytų svogūnų laiškus bei aitriąsias paprikas ir viską užpilkite žaliuoju sultiniu su ankštinėmis daržovėmis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAŽalioji žaliojo kario sriuba
Sudėtis
Eiga
Užrašai

Komentarai