Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Varškės apkepas su cukinijomis

Varškės apkepas mums, lietuviams, rodos, įaugęs į kraują. Beveik visi jį mėgsta ir dažniausiai valgo pusyčiams. Dabar, per patį cukinijų derėjimo sezoną, kviečiu išbandyti naują varškės apkepo receptą. Jam lygiomis dalimis naudojama varškė ir cukinija, rekomenduoju šį apkepą paragauti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei, jame gausu baltymų ir daržovių, o pagal visas dietistų rekomedacijas, baltymų ir daržovių derinys labiausiai tinka vakarienei.

Ruošiant šį varškės apkepą, cukinijas reikia nuvarvinti, o manų kruopų nereikia iš anksto išbrinkinti, jos išbrinks pačiame apkepe, kol keps. Nuo cukinijų varškės apkepas tampa minkštas ir purus, labai lengvo skonio ir gerai virškinamas. Mes jį valgėme su graikišku jogurtu ir šviežiomis mėlynėmis. Jei mėgstate saldesnį skonį, galite berti šiek tiek daugiau cukraus, aš esu saikingo saldumo mėgėja, o saldžiamėgiai namiškiai jį valgydami dar papildomai šviežiu medumi apšlakstė. Šis apkepas labai skanus ir atšalęs, drąsiai kepkite jo daugiau, likutį galėsite suvalgyti kitą dieną, kaip užkandį.

Varškės apkepas su cukinijomis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 40 min.

Subalansuotas vakarienei

Sudėtis

  • 500 g tarkuotos ir nuvarvintos cukinijos
  • 500 g pusriebės varškės
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų kvietinių miltų (naudojau šviesius speltų)
  • 2 šaukštų manų kruopų (naudojau su selenėlėmis)
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • Patiekti:
  • graikiško jogurto
  • šviežių ar šaldytų uogų

Eiga

1

Cukiniją sutarkuokite burokine ar kiek smulkesne tarka. Jei cukinija jauna, jos nulupti nereikia, o jei didelė, tai ir sėklas teks išimti. Cukinijos tarkius apibarstykite druska, gerai rankomis paminkykite, kad pradėtų skirtis sultys. Sukrėskite tarkius į kiaurasmtį ir palikite kiek nuvarvėti.

2

Kol cukinijos varva, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir baltymus atskirai iki putų išplakite. Kitame inde išsukite varškę su kiaušinių tryniais, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Į varškės masę sukrėskite nusunktas tarkuotas cukinijas, miltus ir manų kruopas, gerai išmaišykite ir galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus, juos lėtai įmaišykite.

3

Kepimo formą ištepkite sviestu ir sukrėskite paruoštą masę. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (viršus-apačia su vėjeliu) apie 40-45 minutes. Iškepęs varškės apkepas su cukinijomis būna išsipūtes, bet greitai pradeda bliūkšti. Jis skanus karštas ir visai atšalęs.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite