Vienas greičiausių ir paprasčiausių kepsninėje pagaminamų patiekalų yra dešrainiai! Kad dešrainiai būtų skanūs, jiems reikia kokybiškų dešrelių, skanios duonos ir gardžių padažų, o kad būtų su sezoniškumo “cinkeliu” – dar ir šviežių sezoninių daržovių.
Kadangi skanių pirktinių dešrainių bandelių mes taip ir neatradome, dažniausiai tam naudojame kokybišką į 3-4 dalis perpjautą prancūzišką bagetę. Pirmenybę teikiame tikroms žalios mėsos dešrelėms, skaniausios jos iš anksto kiek pamarinuotos saldžiai aštriame čili marinate ir iškeptos kepsninėje. Pavasario gaivos dešrainiams šį kartą suteikėme ridikėliais ir pipirnėmis. Ridikėlius išbandėme pakepti ir jų skonis viršijo visus lūkesčius! Kepti ridikėlai tapo mažiau aštrūs ir įgyjo salsvo skonio. Na, o pagamintą dešrainį vainikavome naminėmis garstyčiomis ir tikru BBQ padažu su kepintais česnakais. Valgėme visi keturiese pirštus apsilaižydami! Gamino Vyras prie grilio, taigi žodis jam:
“Gerus karštašunius t.y. dešrainius labai mėgstu. Jų skonis mane lydi nuo pat 10 klasės, kai su su draugais važiuodavome „į reivus“ Klaipėdos „Prieplaukoje“. Tais laikais dešrainių benzino kolonėlėse dar niekas negamino, o skaniausi jie būdavo parko kioskelyje prie Danės pakrantės. Vėliau dešrainiai labiausiai asocijavosi su Statoil‘ais, o geram maistui atgimus maisto tugeliuose, mano favoritai buvo Handwerk Dogs. Dabar keliaudamas į Kauną visada užsuku į gourmet užkandinę ManGi Hot Dogs, kurie kiekvieną kartą mane sužavi ne tik savo skoniu, bet grožiu. Taigi, jų išsiilgęs šeimai šį kartą iškepiau pavasarinius dešrainius su kalakutienos dešrelėmis, keptais ridikėliais ir puikiu Santa Maria BBQ padažu.”
Kepsninės receptas Pirma saldžiame aitriųjų paprikų marinate pamarinuoju dešreles. Darau tai užspaudžiame maišelyje, palikdamas mažiausiai valandai. Kad marinatas labiau įsigertų, dešreles kiek subadau šakute. Ridikėlius nuplaunu, nupjaunu jų lapelius, bei šakneles ir perpjaunu pusiau. Juos sumaišaus su keliais šaukštais aliejaus, bei BBQ daržovių prieskoniais. Duoną supjaustau kiek didesniais gabalėliais nei dešrelės. Juos įpjaunu, bet neperpjaunu, vidinę dalį apšlakstau alyvuogių aliejumi. Kepsninę paruošiu tiesioginei kaitrai, vidutiniam karščiui apie 180 – 220 laipsnių ir uždedu ketaus groteles. Pirma lengvai apkepinu išskleistas duonos riekeles. Tada ridikėlius sudedu į ketaus keptuvę ir pradedu maišydamas kepti. Aplink keptuvę, ant grotelių, sudėliojau dešrelės, jas vartydamas kepiau apie 15-20 minučių. Ridikėlius nukėliau anksčiau, jiems kepti užtenka apie 10 minučių. Iškepusias dešreles dedu į keptuvę prie keptų ridikėlių ir nešu prie stalo. Bandelių vidų ištepu BBQ padažu, dedu per pusę perpjautą dešrelę, šalia po vieną guldau ridikėlius ir užtepu garstyčiomis bei apibarstau pipirnėmis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAVyras prie grilio: pavasariniai dešrainiai
Sudėtis
Eiga
Užrašai
1 komentaras
Patiekalai ant grilio
2020-05-09 at 1:34 pmAtrodo labai gardžiai, net seilė nutyso