APP/ Daržovės/ Visi receptai/ Žiema

Makaronai su toskanietišku moliūgų padažu

Kartą per savaitę, pagal dukros pageidavimus, vakarienei ruošiu makaronus. Dažniausiai tai būna vegetariškas receptas. Vienas iš greičiausiai pagaminamų, skaniausių ir šiuo metu sezoniškiausių yra makaronai su toskanietišku molūgų padažu. Savų moliūgų visų dar nespėjome suvalgyti, tai kai tik prapjaunu kokį didžkį ir pagaminu moliūgų tyrės, ruošiu ir šiuos makaronus.

Kažkada seniai seniai šį receptą aptikau interneto platybėse ir karts nuo karto vis pagaminu. Moliūgų ir pomidorų draugija man labai patinka, ne veltui abu jie į Europą atkėliavo iš tos pačios Pietų Amerikos. Ši draugija skaniai atsiskleidžia ir pamėgtoje moliūgų tyrės bei konservuotų pomidorų sriuboje. O kad moliūgai puikiai draugauja su makaronais dalinausi ir šiame vieno puodo makaronų su moliūgų padažu recepte. Moliūgai pomidorams suteikia saldumo, o šie jiems padovanoja rūgšties, jų skoniai puikiai apsijungia. Toskanietiškam makaronų padažui nepagailėkite českanų, džiovintų raudonėlių ir pesto padažo arba šviežių bazilikų sezono metu. Aš naudojau dar vasarą savo užšaldytą bazilikų pesto. Receptui prireiks moliūgų tyrės, kaip ją pasigaminti rasite čia. Tokį moliūgų ir pomidorų padažą galima pasiruošti iš anksto bei laikyti šaldytuve iki savaitės, o prireikus beliks tik pašildyti ir sumaišyti su ką tik išvirtais makaronais. Skanu, greita ir maistinga!

Makaronai su toskanietišku moliūgų padažu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 3-4 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Vegetariškas receptas

Sudėtis

  • 1 stiklinės naminės moliūgų tyrės
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 samčio vandens nuo makaronų virimo
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukšto bazilikų pesto (naudojau naminį užšaldytą iš rudens)
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 250 g mėgstamų makaronų
  • Pateikti:
  • tarkuoto kietojo sūrio
  • kapotų petražolių

Eiga

1

Paruoškite padažą. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus česnakus, supilkite moliūgų tyrę. Maišydami kiek patroškinkite, tada supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, berkite druskos, cukraus, pipirų, raudonėlių išmaišykite ir troškinkite apie 5 minutes. Kad padažas būtų skystesnės konsistencijos įpilkite samtį karšto vandens, kuriame verda makaronai. Galiausiai į padažą įmaišykite pesto padažą. Uždenkite ir laikykite šiltai, kol išvirs makaronai.

2

Kol gaminate padažą išvirkite makaronus. Juos virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio, priklausomai nuo makaronų rūšies nuo 7 iki 12 minučių. Išvirusius makaronus nukoškite ir įmaišykite į karštą padažą. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir keliom minutėm palikite , kad apsijungtų skoniai.

3

Makaronus pateikite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu ir kapotomis petražolėmis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite