Šį rudenį atradau labai skanias ir patogias naudojimui marinuotas moliūgų salotas. Jų receptą sužinojau iš savo anytos, paragavau ir negalėjau patikėti, kad termiškai neapdorotas moliūgas gali išstovėti net 3 mėnesius šaldytuve ir gali būti toks skanus!
Aišku, salotų skonis labai priklauso ir nuo pačio moliūgo skonio, kuo skanesnis, aromatingesnis, mažiau vandeningas moliūgas – tuo skanesnės ir salotos. Be moliūgo į šias salotas keliauja nemažas kiekis česnakų ir aitriųjų paprikų. Salotų aštrumą galite reguliuoti patys, parinkdami mažiau ar labiau aštrias paprikas. Tokios salotos ne tik skanios, bet ir sveikos, o toks didelis česnakų kiekis tikrai veikia ir antibakteriškai. Iš šio kieko man išėjo 4 stiklainiai po 750 ml, juos sudėjau į šaldytuvą, o kai reikia garnyro ar salotų tik išsitraukiu jau pagamintas iš stiklainio. Moliūgų salotas ruošiau prieš kokias 3 savaites, nelabai kas jau ir beliko, jau planuoju pjauti savo užaugintą antrąjį didįjį moliūgą ir vėl jas ruošti. Šių salotų gaminimui labai tinka dideli moliūgai, tokie, kai prapjauni ir nebežinai net kur dėti. Prapjovusi savo užaugintą moliūgą-gigantą, iš vienos jo pusės paruošiau šias salotas, o iš kitos – pagaminau moliūgų tyrės, kurios dalį užšaldžiau. Žinau, kad dar tikrai turite moliūgų, labai rekomenduoju iš jų pasiruošti šias salotas, kurios jus džiugins ilgai.
Nuluptus ir be sėklų moliūgus sutarkuokite burokine tarka arba smulkiais šiaudeliais. Tokį kiekį moliūgo patogiausia tarkuoti virtuviniu kombainu. Tarkuotą moliūgą apibarstykite druska ir gerai išmaišykite rankomis. Palikite kelioms valandoms sūdytis, po to išsiskyrusias sultis nupilkite. Sūrių sulčių kiekis labai priklauso nuo moliūgo sultingumo, mano naudotas moliūgas nebuvo labai sultingas, tai sūrymo buvo visai nedaug. Česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, kadangi česnakų kiekis labai nemažas aš pasinaudojau elektrinės kapoklės pagalba ir česnakų skilteles stambiai sukapojau. Aitriąsias paprikas naudokite pagal savo skonį ir paprikų aštrumą, jei norite aštriau, berkite daugiau, mano naudojamos nebuvo labai aštrios, tai smulkiai įpjausčiau 3 paprikas. Smulkintus česnakus ir paprikas suberkite į tarkuotus moliūgus. Paruoškite marinatą. Obuolių actą kiek pakaitinkite, kad lengviau ištirptų cukrus, supilkite aliejų ir išmaišykite. Pravėsusį marinatą užpilkite ant tarkuotų moliūgų su česnakais ir paprikomis. Gerai išmaišykite ir palaikykite kelias valandas, kad įsiskonėtų. Moliūgų salotas sudėkite į sterinius užsukamus stiklainius ir laikykite šaldytuve iki trijų mėnesių. Marinuotos moliūgų salotos ilgesniam laikymui
Sudėtis
Eiga
1 komentaras
Daniel C
2024-07-17 at 2:39 pmMėgstu moliūgus, bet iš jų gaminau tik žibintus. Kažkaip niekaip negaliu savęs įtikinti skoniu, bet gal šį rudenį pabandysiu