Šiandien 11-tas mano blogo gimtadienis! Oficialu, Sezoninė virtuvė jau perkopė į antrąją dešimtį! Kiekvienais metais šią dieną kepu tortą. Man tai didelė šventė, nes sprendimas rašyti kulinarinį tinklaraštį iš esmės pakeitė mano darbinę veiklą, o gyvenimas tapo įdomesnis, laimingesnis ir pilnesnis. Per tuos 11 metų sugebėjau savo hobį ir mėgstamą veiklą paversti mėgstamu darbu. Tada buvau 35 metų, ieškojau savęs bei įdomaus darbo. Bet jog pradėjusi šią veiklą rasiu tiek daug – naujas malonias pažintis, dešimtis tūkstančių sekėjų, parašysiu 7 kulinarines knygas, filmuosiuosi ir duosiu interviu, net pagalvoti negalėjau. Dažnai pagaunu save galvojant, jog iš tų metų gavau daug daugiau, nei galėjau tikėtis, niekada nesvajojau, o tuo labiau neturėjau planų tapti tuo, kas esu dabar. Džiaugiuosi tuometine savo drąsa, dabar jau greičiausiai to padaryti neišdrįsčiau. Pernai, dešimtąjam tinklaraščio gimtadieniui kepiau šokoladinį Napoleoną, o šiemet – sezoninį svarainių skonio medaus tortą. Kažkaip natūraliai sugrįžtu prie nostalgiškų kepinių, kuriuos papildau naujais sezoniais skoniais. Kiek tortų per tuos metus bekepčiau, visgi labiausiai norisi tų pačių, kuriuos pamėgau dar vaikystėje. Medaus tortą su šildančiais prieskoniais esu surašiusi sezoninių skanumynų knygoje, jį rasite ir bloge.
Dėkoju visiems, kurie užsukate į šį blogą, skaitote, perkate mano knygas ir gaminate pagal mano receptus. Be jūsų viso to nebūčiau sukūrusi. Ačiū, kad esate!
Pirmiausia pagaminkite torto lakštų tešlą. Medų, gabalėliais pjaustytą sviestą, cukrų ir imbiero miltelius pašildykite ant nekaitrios ugnies, kol ištirps ir virs vientisa mase. Kai kiek praauš išplakite su kiaušiniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir įmaišykite į paruoštą masę. Užminkykite kietą tešlą. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Geriausia tešlą šaldytuve palikti bręsti per naktį. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir šiek kiek palaikykite kambario temperatūroje. Padalykite tešlą į 10 vienodų gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ant kepimo popieriaus, išpjaukite lakštus pagal torto formos dugną, tešlos nuopjovas palikite. Torto lakštus kartu su kepimo popieriumi vieną paskui kitą dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol parus, apie 3-4 minutes. Paruoškite kremą. Grietinę išplakite su svarainių sirupu ir vaniliniu cukrumi. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę. Grietinės kremą sumaišykite su plakta grietinėle. Torto formos dugne patieskite kepimo popierių, ant jo vieną paskui kitą dėkite praaušusius torto lakštus, kiekvieną jų prieš tai gausiai aptepkite kremu. Torto viršų taip pat aptepkite kremu. Surinktą tortą statykite nakčiai į šaldytuvą, kad subręstų. Skaniausias tortas būna parą pabrendęs šaldytuve. Atlikusias nuo torto lakštų kepimo tešlos atraižas susmulkinkte kapoklėje į smulkius trupinius. Medaus tortą išimkite iš formos, apibarstykite torto šonus ir viršų paruoštais trupiniais, puoškite cukruotais svarainiais. Svarainių skonio medaus tortas
Sudėtis
Eiga
Komentarai