APP/ Mėsa/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Mėsos kukulių sriuba

Būna sriubos su mėsos kukuliais, o ši – mėsos kukulių sriuba, nes pagrindinis vaidmuo šioje tirštoje sriuboje atitenka būtent kukuliams. Tokia kukulių sriuba patiks visai šeimai, net sriubų nemėgstantiems vaikams ši kukulinė sukels apetitą. Kad sriuba būtų skani, svarbu pasirinkti kokybišką ir švelnią smulkintą mėsą, aš juos ruošiau iš šviežios lietuviškos veršienos, kurią užsisakiau iš PilnasPuodas.lt

Dažniausiai šioje elektroninėje parduotuvėje savaitgaliais užsisakau produktus, o jau ketvirtadienį, prieš kitą savaitgalį šviežiausi produktai iš skirtingų Lietuvos ūkių atvažiuoja tiesiai pas mane į namus. Šį kartą užsakinėdama apsidžiaugiau pamačiusi, kad į PilnasPuodas e-parduotuvės virtualias lentynas sugrįžo platus lietuviškos veršienos asortimentas. Užsisakiau smulkintos veršienos, kurią panaudojau šios sriubos kukuliams ir veršienos kaulų rinkinį sriubai, iš kurių lėtpuodyje išviriau šviežią veršienos sultinį šiai sriubai. Geresnio sriubos skonio ir negalėjau tikėtis! Kad sriuba keltų dar didesnį apetitą į pačią sriubą ir į kukulius bėriau džiovintų raudonėlių. Kai mano vaikai buvo maži, šį stebuklingą prieskonį berdavau beveik į visas sriubas ir troškinius, nes vos užuodę mažieji klausdavo “kas čia taip skaniai pica kvepia?”. Taigi, su raudonėliu, tradiciniu picos prieskoniu, viskas jiems būdavo 100 kartų skaniau! Raudonėlis buvo maža mano paslaptis ir pasitarnaudavo, kai vaikai būdavo nevalgūs.

Ši jauki sriuba labai tiks tokiam žiemiškam savaitgaliui, kaip šis ir tikrai patiks ji visai šeimai!

Mėsos kukulių sriuba

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 8 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Sriubai:
  • 1 didesnio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2-3 morkų
  • 2-3 lapkotinio saliero stiebų
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomodorų
  • apie 1200-1500 ml sultinio, naudojau naminį iš veršienos kaulų
  • ryšelio šviežių petražolių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • tarkuoto kietojo sūrio patiekimui
  • Veršienos kukuliams:
  • 500 g maltos veršienos, užsisakiau iš pilnaspuodas.lt
  • 1 kiaušinio
  • 4 šaukštų maltų džiūvesėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 2 česnako skiltelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Eiga

1

Pirma, pasiruoškite veršienos kukulius. Smulkintą veršieną sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir visais prieskoniais. Suformuokite nedidelius vienodo dydžio kukulius, kad jie būtų vienodi, smulkintą mėsą dalinkite šaukštu. Paruoštus kukulius suguldykite skardoje ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus.

2

Per tą laiką puode, kuriame virsite sriubą, ant alyvuogiu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su česnakais, stambiau pjaustytus salierus ir morkas, kai daržovės lengvai apkeps, supilkite konservuotus pomidorus, berkite raudonėlius, druską, cukrų ir pipirus, užvirkite ir supilkite sultinį. Kai sultinys užvirs į jį suleiskite orkaitėje apkeptus veršienos kukulius, sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 15 minučių.

3

Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies, gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis, pilkite į lėkštes ir patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su PILNASPUODAS.LT

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite