APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žiema

Stroganovo veršiena

Visi gerai žinome mėsos troškinį befstrogeną. Kaip nusako pats patiekalo pavadinimas jis turi būti gaminamas būtent iš jautienos ir ne bent kokios, o pačios geriausios kokybės – jautienos išpjovos. Kartais gamindama šį patieklą, jautienos išpjovą keičiu į veršienos nugarinę, pavyksta taip pat skaniai, o mėsa būna dar švelnesnio skonio.

Pavasariui prasidėjus prasideda ir veršienos sezonas! Jau ne pirmas kartas kai jos užsisakau ir Merkio produktų. Veršiena visada atkeliauja šviežia ir tiesiai iš lietuviškų ūkių. Preitą kartą buvau užsisakiusi veršienos kulninės ir gaminau Osso buco troškinį, o šį kartą prigriebiau veršienois nugarinės iš kurios paruošiau šį Stroganovo veršienos troškinį. Ar žinojote, kad šis patiekalas buvo pavadintas vienų turtingiausių rusijos grafų Stroganovų garbei? Viena iš istorijos versijų, jog grafo Stroganovo virėjas sugalvojo šį patiekalą jau tada, kai jo šeimininkas buvo senas, neturėjo dantų ir negalėjo sukramtyti taip mėgstamos mėsos. Todėl jis sugalvojo mėsą supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir gaminti iš geriausios kokybės bei minkščiausios gyvulio dalies mėsos. Taigi, jei norėsite gaminti Stroganovo troškinį ir neturėsite jautienos išpjovos, ją drąsiai keiskite veršienos nugarinę. Šį, visų mėgstamą patieklalą, paruošite vos per pusvalandį, jis tiks kasdieniams pietums arba ankstyvai vakarienei.

Stroganovo veršiena

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 500 g veršienos nugarinės
  • 1 didelio svogūno
  • 250 g šviežių pievagrybių
  • 4 šaukštų riebios grietinės
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 150 ml vandens arba sultinio
  • 2 šaukštų aliejaus ir 40 g sviesto kepti
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • Pateikimui:
  • mėgstamų virtų makaronų
  • šviežių daigų

Eiga

1

Veršienos nugarinę gerai nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis. Grybus nuplaukite ir perpjaukite pusiau, jei grybai dideli - į 4 dalis.

2

Keptuvėje ant sviesto sumaišyto su aliejumi pakepinkite pjaustytą mėsą, ją apibarstykite druska ir maltais pipirais. Kepkite, kol mėsos sultys nugaruos ir ji kepdama išsitroškins savo pačios sultyse. Kai mėsos sultys nugaruos, mėsą išimkite iš keptuvės.

3

Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį sviestą ir aliejų bei apkepinkite pjaustytus svogūnus, kai jie pagels, suberkite pievagrybius. Kepkite maišydami, kol grybai gražiai apkeps ir nugaruos jų sultys, apibarstykite druska bei pipirais. Tada į keptuvę sugrąžinkite apkeptą mėsą.

4

Grietinę su pomidorų pasta ir garstyčiomis ištirpinkite šiltame vandenyje arba sultinyje ir supilkite į keptuvę ant mėsos su grybais. Troškinkite žemoje temperatūroje uždengę dangtį apie 10 minučių. Jei reikia, papildomai troškinį skaninkite druska ir pipirais.

5

Mėsos troškinį pateikite su mėgstamais virtais makaronais ir šviežiais pavasarinais daigais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su MERKIO.LT

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite