APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Cinamoninis plėšomas BRIOCHE pyragas

Orams atšalus ir vėl prasideda cinamono kepinių sezonas. Nors savo virtuvės prieskonių stalčiuje cinamono turiu visada, bet šaltuoju metų laiku jis baigiasi daug greičiau, nei vasarą. Daugiausiai cinamono sunaudoju kepiniams. Paskutines savaites kelis kartus iš eilės kepiau šį neatsivalgomai skanų cinamoninį plėšomą Brioche pyragą.

Jam užminkau savo mėgstamą brioche tešlą, kurią per šiuos metus ištobulinau kepdama Kurorto Namo svečiams sviestinę duoną. Šį tešla tokia universali, kad iš jos galima iškepti ne tik sviestinę Brioche duoną, bet ir prancūziškas Brioche bandeles, moliūginę Brioche duoną, burgerių Brioche bandeles ir šį cinamoninį pyragą. Pyrago įdarui sunaudojau net pusę buteliuko Santa Maria malto cinamono. Cinamono man niekada nebūna per daug! Šis pyragas primena cinamonines bandeles, nors iš tikrųjų yra pats tikriausias cinamonininių bandelių pyragas. Labai rekomenduoju!

Cinamoninis plėšomas BRIOCHE pyragas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 2 pyragams
Kepimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 2 kiaušinių
  • 120 g minkšto sviesto
  • 200 ml pieno
  • 80 g cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 500 g kvietinių miltų
  • kiaušinio plakinio (1 kiaušinio trynys+2 šaukštai pieno) aptepti
  • 1 šaukšto rudojo cukraus+1 šaukštelio cinamono apibarstyti
  • Įdarui:
  • 50-60 g minkšto sviesto
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 5-6 šaukštelių SANTA MARIA cinamono

Eiga

1

Prieš minkydami tešlą, pasirūpinkite, kad visi ingredientai: kiaušiniai, sviestas, pienas būtų kambario temperatūros. Sviestas turėtų būti minkštos konsistencijos. Į pieną suberkite šaukštelį cukraus ir sausas mieles, palikite 10 minučių šiltai, kad suaktyvėtų. Kiaušinius lengvai išplakite konditerine šluotele kartu su druska ir likusiu cukrumi, tada supilkite suaktyvintas mieles.

2

Tešlą patogiausia minkyti virtuviniu kombainu su tešlos minkymo kabliu. Į skystąją tešlos dalį suberkite miltus, lėtai išmaišykite, kol tešlos ingredientai apsijungs. Pradėkite minkyti lėtu greičiu ir minkykite tešlą apie 15 minučių, tada lėtai suberkite minkšto sviesto gabaliukus ir toliau minkykite dar apie 25 minutes. Gerai užminkyta tešla atlimpa nuo minkymo indo sienelių, apsiveja aplink minkymo kablį, tampa blizgi ir elastinga. Gerai užminkyta tešla yra tokia elastinga, kad ją ištempus tarp pirštų - neplyšta, o persišviečia, tai vadinama "lango testu".

3

Po minkymo tešlą uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite pirmam kildinimui apie 1,5-2 valandoms. Per tą laiką tešla išaugs daugiau nei dvigubai ar net 3 kartus. Iškilusią tešlą, ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į kuo didesnį stačiakampį. Pradžioje tešlą bus sunku kočioti, nes ji bandys susitraukti, bet labiau iškočiojus, tešla paklus ir pasiduos kočiojimui. Iškočiotą tešlos lakštą vienodai aptepkite minkštu sviestu, tai patogiausia daryti paprasčiausiai rankomis. Ant sviestu išteptos tešlos visur vienodai apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Tešlą susukite į ilgą ritinį ir supjaustykite 4-5 cm storio riekelelėmis.

4

Tokiam tešlos kiekiui prireiks 2 pailgų kepimo formų (aš naudoju 25 cm ir 30 cm ilgio kepimo formas). Kepimo formose patieskite kepimo popierių ir sudėliokite pjaustytus tešlos ritinėlius, kad jie vienu šonu susiglaustų, kaip matote vienoje iš nuotraukų. Kepimo formas su sudėliota tešla uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad tešla kildama neapdžiūtų ir padėkite ilgam kildinimui per naktį į šaldytuvą, tada ryte beliks tik iškepti. Jei tešlos ilgai kildinti nenorite, galite ją palikti 1,5 - 2 valandoms šiltai, kad pakiltų greičiau.

5

Po antrojo kildinimo tešlą, kildintą šaldytuve, išimkite prieš 30 minučių iki kepimo, tešlą, kildintą greituoju būdų šiltai, galite kepti iš karto. Iškilusios tešlos paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių karščio orkaitę 20-25 minutėms. Iškepusius pyragus išimkite iš kepimo formos ir aušinkite ant grotelių. Šių pyragų pjaustyti nereikia, jie puikiai plėšosi rankomis ir gražiai atsiskiria viena riekelė nuo kitos.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Ieva
    2021-11-21 at 8:13 pm

    Labai skanu ir paprasta! Kepiau pyragą tą pačią dieną, nes negalėjau išlaukti. 🙂

  • Komentuokite