APP/ Desertai/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Nekeptas varškės tortas su avietėmis

Rudenį pasitinku su nauju torto receptu! Jį kepiau dar rugpjūčio pabaigoje, savo tėčio gimtadieniui, bet jis bus aktualus ir visą rugsėjį, kol dar derės rudeninės avietės.

Šis tortas patiks tikriems varškės mėgėjams, nes jis gaminamas net iš kilogramo geros pusriebės varškės. Geriau jam rinkitės kuo sausesnę varškę, kurią po to, pertrynę su pienu ir sumaišę su plakta grietinėle, suskystinsite. Šio torto pagrindui parinkau paprasčiausius biskvitinius sausainius “Damų piršteliai”. Jiems suminkštėti prireiks kiek laiko, todėl geriausia tortą paruošti iš vakaro, kad per naktį jis spėtų įsiskonėti. Šis tortas skaniausias kitą dieną.

Šią vasarą kiekvieną mėnesį siūliau po vieną nekepto šventinio torto receptą. Birželį ruošiau jogurtinį braškinį tortą su plikytais sausainiais, o liepą – nekeptą varškės sūrio pyragą su mėlynėmis. Pirmąjį – rudens pradžioje laisvai galite ruošti braškes pakeisdami rudeninėmis avietėmis ir gervuogėmis, o antrąjam – mėlynes iškeiskite į šilauoges, kurios rudens pradžioje dar irgi dera. Iš visų trijų tortų, šis – iš tikros varškės yra pats sočiausias, jis puikiai tiktų net saldiems šventiniams pusryčiams. Šį tortą taip pat galite gaminti su šilauogėmis, bus ne mažiau skanus.

Gražaus ir spalvingo rudens!

Nekeptas varškės tortas su avietėmis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 20 cm skersmens formai
Gaminimo laikas: 30 min. ir šaldymas

Tortas

Sudėtis

  • 1 kg pusriebės (9%) varškės
  • 200 ml riebios (30%) grietinėlės
  • 0,5 st. pieno
  • 1 pakelio (20 g) želatinos
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 250 g šviežių aviečių
  • 100 g biskvitinių sausainių "Damų piršteliai" pagrindui
  • Avietiniam užpilui:
  • 250 g šviežių aviečių
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 pakelio (10 g) želė cukraus (tortų želė milteliai)
  • Papuošimui:
  • šviežių aviečių ir šilauogių

Eiga

1

Tortinės dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno gražiai sudėliokite biskvitinius sausainius, jei reikia, juos perpjaukite pusiau, kad pagrindas kuo labiau būtų padengtas sausainiais.

2

Pieną sušildykite puode ir sudėkite išbrinkusią želatiną, kad ištirptų, maišykite, kol ji ištirps. Grietinėlę išplakite su vaniliniu ir paprastu cukrumi.

3

Į kapoklę supilkite visą šiltą pieną ir po truputį dėdami varškę trinkite, kol varškė taps vientisa (be gumulėlių) ir apsijungusi su pienu taps skystesnė.

4

Paruoštą varškės masę perdėkite į mikserį, kuriame plakėte grietinėlę ir sumaišykite kol grietinėlė apsijungs su varškės mase. Pusę paruoštos masės, kol dar nepradėjo stingti pilkite į torto formą, ant sausainių, ant viršaus užbarstykite vienu sluoksniu avietes, o ant viršaus vėl užpilkite likusią varškės masę. Formą su varškės mase dėkite į šaldytuvą sustingti.

5

Kol varškės masė stingsta, paruoškite aviečiu želė užpilą. Avietes sutrinkite, cukrų sumaišykitye su želė cukrumi ir sumaišykite su trintomis avietėmis ir vandeniu, skystį užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti, bet ne per daug, kad nepradėtų stingti.

6

Sustingusį tortą išimkite iš torto formos ir jo viršų nuo vidurio tolygiai apliekite paruoštu aviečių užpilu. Leiskite jam nuvarvėti per klaštus, jis sustings ir gražiai atrodys. Paruoštą tortą dėkite nakčiai arba pusei paros į šaldytuvą subręsti.

7

Tortą puoškite šviežiomis šilauogėmis ir avietėmis. Jis skanesnis kitą dieną, kiek pabrendęs.

Užrašai

Recepto idėja iš www.kwestiasmaku.com

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Inga
    2020-09-24 at 7:17 am

    Nerealiai skanus tortukas. Bet kokiam recepte kažkokios savitos korekcijos gaunasi, bent jau man, čia kiek daugiau pieno prireikė, ir želė cukrų keičiau į želatiną. bet viskas pavyko, kartosiu jį dar būtinai. Išsisaugau receptą ateičiai. Ačiū, Renata.

  • Komentuokite