APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Plikyti sausainiai

Plikyti sausainiai nuo pat vaikystės yra daugelio mūsų patys mėgstamiausi. Jie tokie savi ir neatsivalgomai skanūs, kad galima būtų valgyti be sustojimo. Gerai iškepę sausainiai būna išsipūtę, su oro kišenėlėmis viduje ir lengvi. Juos visai nesunku pasigaminti ir namuose. Jei jūsų mama, kaip ir aš, dievina plikytus sausainius, pabandykite juos iškepti Motinos dienos proga!

Tai receptas iš mano knygos “Nostalgiški skanumynai”, kuriai šį rudenį sueis jau 10 metų. Todėl šiais, jubiliejiniais knygai, metais nusprendžiau kiekvieną mėnesį su jumis dalintis vis nauju nostalgiško skanumyno receptu. Receptų rubrikos serijos NOSTALGIŠKI SKANUMYNAI, pagrindinis rėmėjas – Lietuvoje pagamintas ekologiškas “Panevėžio plius” cukrus, kurio skonį visi žinome nuo vaikystės. Jis gaminamas tik iš Lietuvoje ekologiškai užaugintų cukrinių runkelių. Nostalgiški skanumynai be šio cukraus neįsivaizduojami! Pasmaguriauti ir prisiminti vaikyste kvepiančius skanumynus nors ir ne dažnai, bet kartais juk tikrai galime, taip pamaitindami savo saldžiausius prisiminimus.

Spausdintų “Nostalgiški skanumynai” knygų jau visi trys tiražai seniai pasibaigę, todėl šiemet nusprendžiau šią knygą perleisti elektroniniu formatu. Jei nespėjote įsigyti spausdintyos knygos, daug greičiau ir pigiau galite įsigyti elektroninę knygą “Nostalgiški skanumynai” mano el. knygyne. Kaip tik iki motinos dienos jai yra taikoma ypatinga nuolaida!

Kviečiu žiūrėti filmuotą plikytų sausainių receptą.

Plikyti sausainiai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 500 g sausainių
Gaminimo laikas: 45 min.

Nostalgiški skanumynai

Sudėtis

  • 170 g miltų
  • 75 g sviesto
  • 130 g ekologiško "Panevėžio Plius" cukraus
  • 1 vanilės ankšties
  • 3 kiaušinių
  • 360 ml pieno
  • 1 kiaušinio sausainiams patepti

Eiga

1

Pieną supilkite į puodą, įmeskite išskobtą vanilės ankštį (be sėklyčių), cukrų ir pjaustytą sviestą. Kelias minutes pavirinkite ir puodą nukelkite nuo ugnies. Iš karto į karštą pieną dalimis berkite miltus ir nuolat intensyviai maišykite, kad masė ne sušoktų į vieną gniutulą, o virstų į blizgią, tirštą tešlą. Pagamintą tešlą palikite kiek pravėsti. Tešla tolesniam sausainių gaminimo etapui turi būti ne per karšta, kad pilami kiaušiniai nesukrešėtų, o tik šilta.

2

Kiaušinius lengvai išplakite ir po truputį pildami gerai įplakite į pravėsusią tešlą. Kiaušinių pilkite tiek, kad tešla išlaikytų savo formą ir nebūtų per skysta. Jei kiaušiniai labai dideli, kartais plakinio kiek atlieka.

3

Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu. Skardoje ant patiesto kepimo popieriaus formuokite nedidelius sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu, kad iškepę blizgėtų. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrus ir išsipūs. Iškepusius palikite praviroje orkaitėje, kad praauštų.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite