APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Pavasarinis viščiukas puode

Neeilinis šiemet išpuolė pavasaris. Visi esame privesti laiką leisti namuose ir taip saugotis bei saugoti kitus nuo to nelemto viruso, kurio net vardo minėti nesinori. Dabar kaip niekada, namuose reikėtų susikurti malonią gyvenimui ir darbui atmosferą, kad būtų gera būti kartu. Tai padaryti padeda įvairūs šeimyniniai ritualai ir tradicijos. Mes šeimoje tokių turime tikrai ne vieną. Kiekvieną rytą, kol vaikai dar miega, jau daug metų drauge su vyru geriame arbatą ir turime ramų rytą drauge, kiekvieną penktadienį su vaikais kepame naminę picą, o kiekvieną sekmadienį pasiruošiame pilnus sekmadieninius pietus su pirmu, antru patiekalais ir, aišku, desertu pabaigai.

Norėčiau, kad šių tradicijų nesulaužytų jokie virusai ir karantinai! Praeitą sekmadienį pietums kepiau pavasarinį viščiuką puode. Viščiuką, iš anksto galvodama apie savaitgalio pietus ir tai, kad nereikėtų eiti į turgų užsisakiau iš virtualaus ūkininkų turgelio merkio.lt, ten pat į savo pirkinių krepšelį dar prigriebiau ir Lietuvoje virtą skystą vištienos sultinį “Sukčius” , veršienos, kanapių sėklų ir džiovintų rabarbarų. Visų produktų kokybe likau labai patenkinta, nes viskas tik iš vietinių ūkininkų, užauginta ir pagaminta Lietuvoje. Virtualus turgelis merkio.lt užsakymus priima nuo ketvirtadienio iki trečiadienio, o ketvirtadienį visus užsakymus pristato “iki durų” didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Toks apsipirkimas karantino metu ypač aktualus, nes galima likti namuose ir kuo mažiau lankytis turguose bei parduotuvėse.

Pavasarinės vištienos puode receptą nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti, nes jis ruošiamas tik viename puode. Viščiukas, bulvės ir kitos daržovės iškepa bei lėtai išsitroškina kartu viename puode. Bulves šiam receptui stenkitės nedidelės ir verdant nesukrentančias, labai tiks rausva odele. Manau, visų ingredientų tikrai surasite ir šį ar kitą sekmadienį ant jūsų šeimos pietų stalo garuos gardus pavasarinis viščiukas puode. Skanių sekmadienio pietų!

Pavasarinė vištiena puode

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenims
Gaminimo laikas: 2 valandos

Vieno puodo receptas

Sudėtis

  • 2,5 kg viščiukas (naudojau ūkininko augintą iš merkio.lt)
  • 2 didelių porų
  • 4 česnakų skiltelių
  • 8 nedidelių bulvių
  • 2-3 morkų
  • 250 g šaldytų žirnelių
  • petražolių ryšelio
  • 0,5 l vištienos sultinio (naudojau natūralų skystą "Sukčius")
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepti

Eiga

1

Šiam receptui pasirinkite toškinimui skirtą didesnį puodą su dangčiu, aš naudojau špyžinį emaliuotą 4 litrų.

2

Viščiuką nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite druska su pipirais. Viščiuką apkepkite puode ant įkaitinto aliejus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad apskrustų odelė. Tada viščiuką išimkite ir trumpam atidėkite.

3

Tame pat puode ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytus porus ir česnakus kol pagels.

4

Nulupkite bulves ir morkas, jas paruoškite troškinimui. Bulves rinkitės nedideles, o morkas gana stambiai supjaustykite.

5

Puode ant pakepintų porų su česnakais guldykite viena eile sveikas nepjaustytas bulves, ant jų tupdykite viščiuką, o tarpuose primėtykite pjaustytų morkų. Visą tai užpilkite vištienos sultiniu. Jo turi būti tiek, kad apsemtų bulves, o pats viščiukas išsitroškins garuose. Puodą uždenkite ir pašauktite kepti į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę 1,5-2 valandoms. Per tą laiką bulvės išvirs, morkos suminkštės, o virščiukas gerai išsitroškins.

6

Į pačią kepimo pabaigą ištraukite puodą iš orkaitės ir suberkite šaldytus žirnelius, uždenkite ir vėl pašaukite dar 7-8 minutėms į orkaitę, kad žirneliai suminkštėtų.

7

Paruoštą patiekalą apibastykite kapotomis petražolėmis ir neškite į stalą.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Merkio produktais>

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite