APP/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai/ Žuvys

Pavasarinės NICOS salotos su kepta žuvimi

Tradicinės Nicos salotos, kaip jau pasako ir pats pavadinimas, yra kilusios iš Prancūzijos pietų – Nicos miesto. Jos laikomos vasaros sezono salotomis ir ruošiamos su pomidorais, žaliosiomis pupelėmis, šviežiomis bulvėmis, šviežiais žalumynais, nors šiomis dienomis šių salotų ingredientų variacijų ir pritaikymų skirtingiems sezonams yra begalės. Nesikeičia tik baziniai šių salotų ingredientai – žuvis (dažniausai tunas, ančiuviai), virti kiaušiniai, bulvės, alyvuogės. Ši salotų variacija yra pavasarinė, jas gaminau su sezoniniais ridikėliais, smidrais, šviežiais svogūnų laiškais ir pirmaisiais žalumynais iš savo daržo, o žuvį salotoms su vyru iškepėme grilyje.

Vieną salotų lėkštę paruošėme su keptais tuno pjaustiniais, o antrą – su kepta arktinės palijos filė. Salotos pavyko labiau nei geros, tiesiog tobulos – su šviežiai iškepta dar šilta žuvimi ir sezoninėmis daržovėmis, tiesiai iš savo daržo. Žuvį šiam receptui gavau iš kokybiškos žuvies el. parduotuvės FishWish.eu. Šiam reikalui užsisakiau grilio žuvies rinkinį, kurį sudaro:

  • 600 g arktinės palijos filė
  • 600 g tuno pjaustinių
  • 600 g sterko filė

Toks žuvies rinkinys labai tinka ruošiant svečių vaišes ar keliaujant pas draugus į grilio vakarėlį. Manau, šis žuvies rinkinys labai tiktų Tėvo dienos, kuri jau sekantį savaitgalį, progai. Tėčiui, grilio mėgėjui, tai būtų ideali dovana ir skaniausi šventiniai pietūs, kuriuos pasiruošti galėtumėte visi kartu gamtoje ar sodyboje prie grilio. Linkiu skanaus artėjančio savaitgalio!

Pavasarinės NICOS salotos su kepta žuvimi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenims

Sudėtis

  • Keptai žuviai:
  • 600 g arktinės palijos filė
  • 600 g tuno pjaustinių
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 kedro lentučių kepimui
  • Salotoms:
  • 400 g smidrų
  • 400 g ridikėlių
  • svogūnų laiškų
  • šviežių salotų lapų
  • 1 avokado
  • 5-6 kietai virtų kiaušinių
  • 500 g nedidelių, geriau šviežių bulvyčių
  • maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • Padažui:
  • 100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sulčių
  • 4-6 sūdytų ančiuvių filė
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1 česnako skiltelės
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Šaltytą tuną ir arktinę paliją atšildykite šalto vandens vonelėje, ji atitirps per gerą valandą. Atšildytą žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Grilį paruoškite kepimui ant tiesioginės ugnies 200-220 laipsnių karščio temperatūroje.

2

Visas dažoves ir žalumynus nuplaukite, nusausinkite, kietai išvirkite kiaušinius.

3

Iš anksto galite pasiruošti padažą - visus ingredintus sutrinkite elektrinėje kapoklėje į vientisą padažą.

4

Bulves nuplaukite, subadykite šakute, aptepkite aliejumi ir apibarstykite druska, kiekvieną atskirai susukite į foliją. Bulves sudėliokite ant grotelių kepsninės pakraščiuose, kur jos per 30 minučių iškeps, kol kepsime likusius ingredientus. Smidrus taip pat aptepkite aliejumi , apibarstykite druska ir kepkite kepsninėje ant įkaitintos špyžinės keptuvės, pavartydami apie 4-5 minutes. Tada smidrus nukelkite nuo ugnies ir uždenkite folija, kad neatauštų, bulves kepkite toliau.

5

Iškepkite tuną. Ant gerai iškaitintos keptuvės su grotelėmis kepkite tuną po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę apibarstykite druska ir uždenkite folija, kad neatauštų.

6

Iškepkite arktinę paliją ant kedro lentelių, kurias iš anksto išmirkykite vandenyje apie valandą. Žuvį padėkite odele žemyn ant lentutės ir kepkite 10-15 minučių, per tą laiką žuvis gražiai apskrus. Iškepusią apibarstykite druska.

7

Iš karto ant dviejų skirtingų lentučių (vienoje bus salotos su tunu, o kitoje su arktine palija) dėliokite visus ingredientus: garbingiausioje vietoje dėkite žuvį, ją apdėliokite iškepusiomis ir pusiau perpjautomis bulvytėmis, pusiau perpjautais virtais kiaušiniais, ridikėliais, keptais smidrais, pjaustytu ir citrinų sultimis apšlakstytu avokadu, svogūnų laiškais, salotų lapais, užberkite alyvuogių, viską apibarstykite maltais juodaisais pipirais ir šalia padėkite į mažą indelį supiltą padažą. Kiekvienas valgytojas galės pats nuo lentos pasirinkti norimus ingredientus ir apsipilti juos padažu. Skanaukite, kol dar neatšalo, nors šios salotos labai skanios ir šaltos.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISHWISH.EU

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite