APP/ Daržovės/ Sriubos/ Vasara/ Visi receptai

Pieniška sriuba su šviežiomis daržovėmis

Tai mano vaikystės skanioji sriuba. Kol yra žirnelių ir jau pakankamai paaugo šviežios morkos bei bulvės skubu virti savo vaikystės sriubą. Šiai sriubai abejingų nėra, vieni ją labai mėgsta, o kitiems atvirkščiai, pienas ir daržovės yra nesuderinami. Aš iš tų, mėgstančiųjų, neįsivaizduoju nei vienos vasaros be jos. 

Pieniška sriuba su šviežiomis daržovėmis

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 3 stiklinių vandens
  • 2 stiklinių pieno
  • 1 stiklinės išgliaudėtų šviežių žirnelių
  • 4-5 šviežių morkų
  • 4-5 šviežių bulvių
  • 1 šaukšto pjaustytų šviežių krapų
  • 1 šaukšto sviesto
  • druskos, cukraus

Eiga

1

Į verdantį pasūdytą vandenį sumečiau pjaustytas morkas ir bulves.

2

Kai jos išvirė, subėriau žirnelius, leidau vėl užvirti, tada supyliau pieną, gardinau druska ir cukrumi, užvirus sudėjau pjaustytus krapus ir įmečiau gabalėlį sviesto.

Gali patikti

10 Comments

  • Atsakyti
    Rūta
    2011-07-15 at 7:37 pm

    Aš irgi iš tų, kurie ją labai mėgsta! Beje, tai vienintelė mano valgoma pieniška sriuba 🙂

  • Atsakyti
    Julija
    2011-07-15 at 10:19 pm

    Mano sriuba!!! Tik aš dar kopūsto dedu.
    Ačiū, kad priminei, nes buvau pamiršus ją 😉

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-07-16 at 8:00 am

    Kokias puikias darzoves uzaugino mociute is tokiu tik sriubyte ir virti.Labai noreciau tavo virtos paragauti bet…

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2011-07-16 at 4:31 pm

    Mėgstama. Buvau ją primiršus. Kaip norėčiau dabar… Tik mūsų žirneliai, vėlai pasodinti, dar tik žiedelius leidžia. Ir morkos dar labai plonytės… Reikės luktelėti. Ačiū už priminimą 🙂

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-07-18 at 8:51 am

    Šita mano vaikystės sriuba, kurią dažnai virdavo močiutė. Tik dar būtina sudėtinė dalis – švieži kopūstai.. 🙂 Puiki sriuba vasarai!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-18 at 3:39 pm

    Rūta, na va, kiek, pasirodo, tą sriubą mėgstančių.
    Julija, mes kopūsto tai nededam, tik šviežius žirnelius, morkytes ir bulvytes.
    Bulve, pas mus jau žirneliai pats tas, turbūt greitai ir peraugs, o morkytės jau irgi valgomos.
    Ausrra, esu mačiusi, kad kitose šeimose šią sriubą su šviežiais kopūstais verda, bet mano močiutė jų niekados nedėdavo.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-18 at 3:43 pm

    Mamyt, gal kada ir aš Tau jos išvirsiu, reiks kai grįšiu pietų pakviest.

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-07-19 at 6:39 pm

    Ir man si sriuba primena vaikyste 😛

  • Atsakyti
    oditele
    2011-07-19 at 7:34 pm

    prisidedu prie mėgstančiųjų sąrašo..dievinu tokias sriubas..;)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-19 at 7:42 pm

    Neringa, man irgi vaikystėje ją dažnai virdavo.
    Oditėle, 🙂

  • Komentuoti: oditele Atšaukti