APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Pikantiški varškės vafliai su ikrais

Artėja mylinčių širdžių, šv. Valentino diena! Vasario 14 diena jau ateinantį pirmadienį, tikiu, jog daugumą jūsų meilės dieną švęsite ateinantį savaitgalį. Todėl pagalvojau – geriausias siurprizas mylimąjam ar mylimąjai galėtų būti šventiniai vėlyvieji pusryčiai. Rinkdama receptą, visų pirma galvojau, kad jis būtų ne sudėtingas ir greitai ruošiamas, o jį pagaminti galėtų kiekvienas, bet tuo pačiu, kad šventiniai pusryčiai būtų įspūdingi. Labiausiai su įsimylėjėlių diena man šiemet asocijuojasi širdies formos “čirviniai” blynai, o kad nuo širdžių ir širdelių nebūtų per saldu, siūlau išsikepti ne saldžius, bet pikantiškus varškės vaflius. Jie kepami be kepimo miltelių, vaflius iškelia kokybiška varškė, o jie iškepa purūs bei traškūs. Saldų šių varškės vaflių receptą rasite šiame mano įraše.

Kad vafliai kvepėtų tikra švente, rekomenduoju juos patiekti prabangiai su raudonaisiais islandiškų atlanto lašišų ir sibirinių erškėtų juodaisais ikrais. Ikrus užsisakiau iš FishWish.eu žuvies elektroninės parduotuvės. Nuo šiol ši parduotuvė kokybišką šaldytą žuvį ir jūros gėrybes vieną kartą į savaitę pristato po visą Lietuvą, pasitikrinkite kada veža į jūsų miestą ar miestelį. Abiejų rūšių ikrus galite užsakyti dovaninėje pakuotėje, arba – kiekvieną atskirai. Raudonieji atlanto lašišų ikrai yra šaldyti, man labai patinka jų dideli, sveiki bei nepažeisti, lengvai sūdyti ikriukai. Pastaruoju metu, jei jau perku ikrus, tai tik šiuos! Juodieji erškėtų ikrai supakuoti labai gražioje metalinėje dėžutėje ir nėra šaldyti, juos galima laikyti šaldytuve. Kas galėtų būti šventiškiau ir prabangiau už romatiškus pusryčius su ikrais! Kad būtų sočiau bei galėtumėte ilgiau mėgautis šventiniais pusryčiais, prie pikantiškų vaflių, bei ikrų rekomenduoju dar patiekti pjaustyto avokado, virtų putpelių kiaušinių, tepamą kreminį sūrį, žalumynų, o šalia – ir skrudintos širdies formos sumuštinių duonos. Prie tokių pusryčių ne pro šalį būtų atkimšti ir šventės vertą putojantį gėrimą. Jei patiks, rekomenduoju tokius pusryčius savo mylimiesiems paruošti tikrai dažniau, nei tik kartą metuose. Tegyvuoja meilė dabar ir visada!

Pikantiški varškės vafliai su ikrais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Valentino dienai

Sudėtis

  • Vafliams:
  • 250 g pusriebės varškės
  • 50 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio džiovintų krapų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 200 ml pieno
  • 200 g šviesių speltų miltų
  • Pateikimui:
  • 1 pakuotės "Philadelphia" tepamo sūrio
  • 1 indelio juodųjų ikrų iš FishWish.eu
  • 1 indelio raudonųjų ikrų iš FishWish.eu
  • 6-8 virtų putpelių kiaušinių
  • 1 prinokusio avokado
  • 4 riekelių sumuštinių duonos
  • svogūnų laiškų ir šviežių krapų papuošimui

Eiga

1

Paruoškite vaflių tešlą. Kiaušinius išplakite su druska ir džiovintais krapais, supilkite lydytą sviestą, varškę ir labai gerai išsukite. Tada supilkite pieną ir miltus, užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

2

Vaflius kepkite įkaitintoje "čirvinėje" vaflinėje, kol išsipūs ir gražiai iškeps. Iškepusius vaflius padalinkite atskiromis širdelėmis.

3

Iš pjaustytos sumuštinių duonos širdies formos sausainių formele išspauskite širdeles, jas plonu sluoksniu aptepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros.

4

Paruoškite šventinį pusryčių stalą: serviruokite dar šiltus varškės vaflius, skrudintos duonos širdeles, šalia patiekite juoduosius ir raudonuosius ikrus, tepamą sūrį, virtus putpelių kiaušinius, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir šviežiais krapais. Valgykite, kol dar šilta.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FishWish.eu

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite