Geras kepto viščiuko receptas prasideda nuo teisingai pasirinkto viščiuko! Patikėkite, net geriausias receptas nepagelbės, jei viščiukas nebus kokybiškas. O geram kaimiškam, ekologiškam viščiukui, net ir ypatingo recepto nereikia, nes kaip beiškepsi, visaip bus skanu. Kai jau susiruošiu kepti visą vištą, netaupau ir perku kaimišką viščiuką tiesiai iš ūkio, kurį užsisakau iš PilnasPuodas.lt.
Ekologiška višta iš PilnasPuodas.lt atvažiuoja tiesiai į namus ir tai man labai patinka, nes sutaupau laiko bei nereikia vaikščioti po parduotuves ir turgų. Šį kartą prie viso savo užsakymo dar pridėjau ir pačią sezoniškiausią prekę – šviežius lietuviškus smidrus. Visą užsakymą man pristatė mobiliame šaldytuve per DPD, smagu, kad Pilnas Puodas el. parduotuvė prekes pristato ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir beveik visoje Lietuvoje. Šį kartą šviežiai gautą viščiuką ištryniau su druska ir kepimo milteliais, nes jau seniai norėjau išbandyti ypač traškios vištienos receptą su kepimo milteliais. Iki šiol ir aš galvojau, kad kepimo milteliai skirti tik pyragams, bet, pasirodo, jie plačiai naudojami norint iškepti vištieną su ypač traškia odele, kuri kepant net susiburbuliuoja. Viščiuką rekomenduoju išskleisti ir kepti ant grotelių, taip viščiukas traškiai iškeps iš abiejų pusių. Kad būtų aromatingesnis, jį kepiau ant šviežių prieskoninių žolelių – šalavijų ir čiobrelių. Prie kepto viščiuko garnyrui paprasčiausiai išvirkite šviežių smidrų. Labai rekomenduoju išbandyti!
Pirmiasiai viščiuką išskleiskite, išpjaudami jo stuburą ir paspausdami krūtinėlę, kad sutraiškytumėte jos kaulą ir viščiukas kuo labiau išsiskleistų. Jei viščiuką nuplaunate, po to ji kuo geriau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Viščiuko vidinę pusę ištrinkite druska, maltais pipirais ir džiovintais česnakais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir guldykite ant švarių prieskoninių žolelių tiesiai ant kepimo grotelių, kurias statykite ant kepimo skardos, išklotos folija. Po viščiuko krūtinėlės odele prikškite švarių šalavijų lapelių, ir prilašinkite alyvuogių aliejaus. Viščiuko viršutinę pusę su odele ištrinkite druskos ir kepimo miltelių mišiniu (1 šaukštas druskos+1 šaukštelis kepimo miltelių). Ištrintą viščiuką apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Viščiuką kepkite 230 laipsnių karščio orkaitėje apie 45-55 minutes, kol termometras įkištas į storiausią viščiuko pusę rodys 74 laipsnius. Gerai iškepusi viščiuko odelė būna traški ir net susiburbuliavusi. Viščiuką pjaustykite ir valgykite dar šiltą, patiekite su trumpai virtais šviežiais smidais. Traškus viščiukas, keptas su kepimo milteliais
Sudėtis
Eiga
Komentarai