Šis rytų virtuve kvepiantis cukinijų pagardas gali būti verdamas iš peraugusių cukinijų. Tai dar vienas receptas gausiam cukinijų derliui naikinti, kuris turėtų patikti aštrių pagardų mėgėjams, nes šviežios aitriosios paprikos, tarkuotas imbieras ir svogūnai suteikia aštriai pikantišką skonį. Žiemos metu šis cukinijų pagardas kuo puikiausiai tiks prie keptos mėsos ar sumuštiniams gardinti. Šį kart pagardą viriau iš žalių cukinijų, nes visas geltonąsias sunaudojau kvapniam cukinijų džemui. Cukinijų nelupau nei džemui, nei pagardui, todėl jas rinkausi dar su minkšta žievele. Cukinijų gabalėliai su žievelėmis ne taip suverda, jei norite vientisesnio ir labiau į padažą panašaus pagardo, cukinijų žievelę nulupkite, tada jos labiau suvirs.
Saldžiarūgštis cukinijų pagardas
Sudėtis
- 2 kg cukinijų be sėklų, bet su žievele
- 2 raudonųjų svogūnų
- 2 aitriųjų paprikų
- gabalėlio imbiero šaknies
- 200 ml obuolių acto
- 300 g cukraus
- 1 šaukštelio druskos
Eiga
Cukinijas perpjoviau išilgai ir išėmiau sėklas, žievelės nelupau, supjausčiau pusės centimetro storio neilgomis skiltelėmis.
Svogūnus supjausčiau plunksnelėmis, iš aitriųjų paprikų išėmiau sėklas ir supjausčiau juostelėmis, nuluptą imbiero šaknį smulkiai sutarkavau.
Į puodą sudėjau cukinijas, svogūnus, pipirus, imbierą, druską ir cukrų, bei viską užpyliau obuolių actu. Pagardą viriau apie pusantros valandos, kol skystis nugaravo, o pagardas sutirštėjo.
Pagardą sudėjau į sterilizuotus indelius bei pastačiau šaltai ir tamsiai iki žiemos. Gavosi kiek daugiau nei vienas litras pagardo.
7 Comments
Odeta
2012-08-27 at 5:54 pmO kaip ilgai gali stovėti šis konservas? O traškios cukinijos gaunasi?
Anonymous
2012-12-20 at 7:54 pmŠiandien išviriau. Kadangi norėjosi tirštesnio, tai paviriau gerokai. Cukinijos sukrito, masė gavos vientisesnė, panaši į padažą.
Bet svarbiausia skonis – nuostabus. Saldžiai aštrus… mmm…
Kol kas tai geriausias cukinijų panaudojimas (neskaitant šviežių).
Ačiū 🙂
Aure
2013-08-09 at 9:47 amkaip manote, ar galima cukinijas šiame recepte pakeisti aguročiu?
jūs
2013-09-24 at 2:36 pmJūs čia neminit nieko apie vandens kiekį ar jo reikia ar tik actas ? Kažkaip įdomiai skamba …
Rennie
2013-11-11 at 10:21 pmVandens nereikia, jis verdamas panašiai, kaip čiatnis.
Ieva
2014-08-30 at 1:01 pmAciu uz receptuka, laaaabai patiko! Tikrai puikus pikantiskas skonis. Rekomenduoju.