APP/ Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Skrebučiai su salierų remoulade

Tai maloniai gomurį nuteikiantys skrebučiai su šakniniais salierais ir grūdėtomis garstyčiomis ant viršaus suraitytu vytintu kumpiu bei apibarstyti graikiniais riešutais. Tiesiog tobulas šaltojo laikotarpio užkandis: stiprus, aromatingas, o tuo pačiu labai gaivus, burnoje paliekantis malonų skonį. Tokia skrebučių lėkštė taip ir prašosi vyno taurės.

Salierų remoulade – klasikinis prancūziškas patiekalas, kuriam šakniniai salierai smulkiai supjaustomi šiaudeliais, apipilami citrinos sultimis, kad nepatamsėtų ir sumaišomi su majonezo bei garstyčių padažu. Labai paprasta, bet nuostabiai skanu. Kaip ir dauguma prancūziškų dalykų jis žavi savo nepaprastu paprastumu ir elegantišku skoniu. Pagamintas salierų remoulade šaldytuve puikiai išsilaikys kelias dienas ir netgi taps skanesnis, todėl drąsiai jo galite pagaminti daugiau. Salierai, mūsų virtuvėse dažniausiai naudojami sriuboms ir troškiniams gardinti, šiame patiekale tiesiog “sužydi” savo šviežiu, intensyviu ir aromatingu skoniu. Tiems, kas mėgsta salierus, turėtų net labai patikti. Salierų remoulade patiekiau ant skrudintos čiabatos, nors labiau čia būtų tikusi prancūziška bagetė, ant viršaus susukau vytinto kumpio gabalėlį ir apibarsčiau skrudintais graikiniais riešutais. Paskutiniu metu mane yra užvaldžiusi skrebučių gaminimo manija, vien tik knygoje “Sezoninė virtuvė” jų rasite penkis receptus: su šviežiais bobausiais, keptomis slyvomis, karamelizuotomis kriaušėmis, šviežiais baravykais ir džiovintais pomidorais su džiovintais grybais bei karamelizuotais svogūnais. Kiekvienam metų laikui tikrai bus iš ko pasirinkti.

Šiam salierų pagardui naudojau Lietuvoje augintas ir pagamintas “Gardulės” grūdėtasias garstyčias. Atradusi šias garstyčias daugiau nebesiblaškau tarp parduotuvių lentynų, ieškodama natūraliausių ir aštriausių garstyčių, nes pagaliau suradau tas, kurios visiškai atitinka mano skonį. “Gardulės” gamina garstyčias su slyvomis, persikais, spanguolėmis, medumi, rinktis, tikrai, yra iš ko.

Patiekalui galite naudoti namuose ruoštą majonezą, kurio receptą rasite čia, arba mėgstamą pirktinį majonezą. 

Skrebučiai su salierų remoulade

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 8-10 skrebučių
Gaminimo laikas: 15 min.

Prancūzų virtuvė

Sudėtis

  • 250 g šakninių salierų
  • 1 šauktelio grūdėtųjų Gardulės garstyčių
  • 2 šaukštelių majonezo
  • 2 šaukštelių tiršto graikiško jogurto
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • kelių petražolių šakelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Patiekti:
  • 8-10 riekelių čiabatos arba bagetės duonos
  • 8-10 riekelių vytinto kumpio
  • kelių saujų gliaudėtų graikinių riešutų

Eiga

1

Salierus, pjaustyklės mandolina pagalba, supjaustau plonais šiaudeliais ir užpilu citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Petražolių šakeles smulkiai sukapoju. Graikinius riešutus trumpai paskrudinu sausoje keptuvėje, apskrudusius patrinu tarp rankų, kad atsiskirtų luobelės.

2

Iš majonezo, grūdėtųjų garstyčių ir tiršto graikiško jogurto užmaišau padažą, gardinu druska ir maltais pipirais. Paruoštą padažą sumaišau su pjaustytais salierais ir petražolėmis, palieku 15-30 minučių, kad įsiskonėtų.

3

Skrebučiams, pjaustytą riekelėmis duoną paskrudinu keptuvėje su grioveliais. Ant skrudintos duonos tepu pagaminto salierų remoulade, ant viršaus susuku ploną kumpio griežinėlį ir apibarstau skaldytais graikiniais reišutais. Skrebučius apiberiu šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir patiekiu prie vyno.

Gali patikti

10 komentarų

  • Atsakyti
    Kristina
    2013-12-01 at 2:33 am

    Labai gerai atrodo ir labai gerai skamba! Mėgstu salierus, ir tad šiuos skrebučius tikrai gaminsiu. Ir greitai:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-02 at 11:59 am

      Kristina, būtinai išbandykite, nes tikrai labai gero skonio, o ypač prie vyno 😉

  • Atsakyti
    Adelija
    2013-12-03 at 5:21 pm

    O kur galima įsigyti graikiško jogurto? Ar vis tik naudojate bet kokį kitą?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-03 at 7:10 pm

      Graikiško jogurto yra pirkti Rimi. Vietoj jo dar tiktų turkiškas jogurtas, kurio taip pat yra minėtoje parduotuvėje. Šie jogurtai yra daug tirštesni už mums įprastus, jų tirštumas panašus į majonezo. Jei norite jogurto galite ir nenaudoti, o gaminti tik su mėgstamu majonezu.

  • Atsakyti
    Kristina
    2014-01-04 at 12:46 am

    Rennie, štai ir išmėginau! Buvo išties labai gardu. Salierų pagaminau daugiau, valgėme ir kaip skrebučius prie vyno, ir (kitą dieną) kaip salotas prie jautienos, nenusivylėme abiem atvejais. Net nufotografuoti nespėjau, teks kitą kartą:) Ačiū už receptą!

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-01-07 at 12:00 pm

      Kristina, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Tai paprastas, bet neprastas valgymėlis, aš jį labai mėgstu.

  • Atsakyti
    Vaiva
    2014-06-25 at 12:45 pm

    Rennie, ačiū už receptą, nerealiai skanu, net nesitikėjau, kad bus taip labai skanu, gaminu juos beveik visa savaite ir niekaip negaliu atsivalgyt 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-06-30 at 6:03 pm

      Smagu girdėti 🙂 Tai tikrai paprastas ir skanus receptas.

  • Atsakyti
    Neringa
    2017-01-06 at 7:24 am

    Sveiki, receptą radau ne per seniausiai ir jau antrą kartą darau, pakeičiu vieną kartą į savaitę pusrytinę košę. Pusryčiams valgau su juoda duona, nuostabus receptas. Ačiū Rennie

  • Atsakyti
    Neringa
    2017-01-06 at 7:25 am

    Pusrytinę košę pakeičiu sumuštiniu :).

  • Komentuokite