APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Desertai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Šokoladinis riešutų užtepas arba naminė „Riešutella“

Artėjant  šv. Valentino dienai  norėčiau į žiemišką kasdienybę įnešti truputėlį saldaus šokoladinio blizgesio. Šį receptą radau smittenkitchen ir sugalvojau juo pradžiuginti savo vaikus Valentino dienos proga. Pati Nutella buvo pagaminta pagal seną italų receptą pavadinimu Gianduja, iš lazdynų riešutų ir kakavos miltelių, kurį garsusis „Ferrero“ adaptavo plačiąjam pasauliui.

Aš pagaminau dviejų rūšių riešutinius užtepus, vieną iš žemės riešutų, o antrą iš migdolų, saldžius saldžius kaip ir pati Valentino diena. 

Pagaminau dviejų rūšių “Riešutelą” iš migdolų ir žemės riešutų. Šokoladinėje riešutų užtepėlėje maloniai jautėsi malti riešutai. Man labiau patiko migdolinė „Riešutella“, į žemės riešutų užtepą kitą kartą druskos visai nedėsiu, nes patys riešutai turi sūrumo.  Jau dabar svajoju, kaip rudenį iš lietuviškų lazdynų riešutų išsuksiu rudeninę „Riešutellą“. O dabar, tikiuosi,  kad vaikams mano dovana patiks ir jie šokoladuotomis lūpytėmis bei rankytėmis  užsiprašys manęs pagaminti  dar visą trijų litrų stiklainėlį naminės „Riešutellos“.

Šokoladinis riešutų užtepas arba naminė „Riešutella“

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 250 ml. indelis
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 2 stiklinės luptų migdolų riešutų (arba žemės riešutų antram variantui)
  • ½ stiklinės kakavos (tamsios, pačios geriausios kokybės)
  • 1 ½ stiklinės cukraus pudros
  • 5-6 v.š. nerafinuoto abrikosų kauliukų aliejaus (galima ir kitokio, bet šis nuostabiai kvepia migdolais)
  • 1 a.š vanilino, žiupsnelio druskos

Eiga

1

Apkepintus riešutus gerai  sutryniau elektriniu smulkintuvu apie 4-5 min., kol iš riešutų net aliejus sunktis pradėjo.

2

Tada supyliau kelis šaukštus aliejaus ir vėl išsukau, subėriau kakavos miltelius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir vėl pakartojau procesą.

3

Jeigu kremas per tirštas, dar galite įpilti aliejaus (aš supyliau dar 4 šaukštus, bet tai priklauso nuo riešutų).

4

Pagamintą kremą sudėjau į indelius ir laikiau šaldytuve.

Užrašai

P.S. Naminę „Riešutellą“ laikykite šaldytuve.

 

Gali patikti

11 komentarų

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-02-13 at 12:13 pm

    Siulau maina: as siandien prisikepiau skaniausiu bandeliu ir va… tu man stiklainiuka tokio gerio as tau kelias bandeles. Bet tik kelias…. as gi suvalkiete :))

  • Atsakyti
    Renata
    2011-02-13 at 6:29 pm

    Mmm kaip noriu! Labai labai skaniai atrodo. Dievinu Nutella, o riešutų sviestą šaukštais galėčiau kabinti. Tobulas desertas 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-13 at 7:01 pm

    Aguonele, tavo mainus mielai priimčiau, bet rytdienai turiu du stiklainiukus padovanoti, nes kitaip dar susipeš. O tavo bandelės prie “Riešutelos” labai tiktų.
    Renata, tavo skoniui mano žemės riešutų šokoladinis užtepas turėtų patikti.

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-02-13 at 7:24 pm

    Šaunus ir teisingas pavadinimas, Riešutela. Kada nors bandysiu su migdolais, turėtų būti skanu 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-14 at 7:14 am

    Man irgi “Riešutella” arčiau širdies.

  • Atsakyti
    Vika
    2011-02-14 at 8:38 am

    Kaimynėle, ateisim į svečius žinok 🙂 gerai gerai ne šiandien ryt 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-14 at 9:31 am

    Laukiam, laukiam kol dar neišlaižėm visko.

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-02-15 at 5:44 pm

    Atrodo puikiai. Kai nuvyksiu pas kombainą (t.y. namo) būtinai reiks gaminti 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-15 at 6:09 pm

    Čia jau tikrai, Indre, be kombaino neišsisuksi. Sėkmės!

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-06-21 at 5:38 pm

    Gaila, neturiu elektrinio smulkintuvo 🙁 Tuoj pat bėgčiau gaminti, dievinu tokius desertukus.

  • Atsakyti
    iolanda
    2014-07-12 at 2:05 pm

    Kažin, graikiški riešutai nepagadintų reikalo? Jie turi savo specifinį skonį, bet… Ką manot?

  • Komentuokite