Šį rabarbarų pyragą buvau dedikavusi Motinos dienai, kepiau jį prieš kelias savaites, kai tik pasirodė savi rabarbarai, bet jis puikiai tiks ir bet kuriam kitam gegužės ar birželio savaitgalaliui iki pat Joninių, kol tęsis vietinių rabarbarų sezonas. Kiekvieną rabarbarų sezoną išbandau nors vieną naują rabarbarų pyrago receptą. Rhubarb custard pie jau senokai laukė eilėje. Custard, tai vanilinis kiaušininis kremas, kuris dažnai poruojamas su rūgščiais rabarbarais ne tik pie tipo pyraguose, bet ir tartose, biskvitiniuose ir trupinininiuose pyraguose.
Norėjau, kad pyragas būtų kuo mažiau sudėtingas, bet kuo labiau skanus. Todėl panaudojau savo pamėgtą, lengvai paruošiamą trupininę tešlą, kuri labai gerai suderėjo su švelniu vaniliniu kremu ir rūgščiais rabarbarais. Vanilinis kremas pagaminamas labai greitai, tereikia sumaišyti kiaušinius su pienu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, kukurūzų miltais ir paprasčiausiai užpilti ant rabarbarų. Kad žalios spalvos rabarbarai nors kiek įgytų rausvos spalvos, juos pamerkiu į šaltą kinrožių arbatą, kuo ilgiau mirks, tuo labiau prisigers rausvos spalvos. Aš šį kartą negalėjau laukti, nes vyko recepto filmavimas, tai rabarbarai menkai tenusidažė, bet po 3-4 valandų mirkymo rabarbarai jau būna spėję parausvėti. Vaniliniam kremui patariu naudoti kuo kokybiškesnį vanilinį cukrų, aš renkuosi Santa Maria vanilinį cukrų su natūralia vanilę, jo įbėrus į baltą kremą matosi juodos vanilės sėklytės, efektas beveik toks pats, kaip panaudojus natūralią vanilės ankštį, tik tokio vanilinio cukraus laikymas ir naudojimas daug paprastesnis. Į trupininę pyrago tešlą įbėriau malto Santa Maria cinamono, nes rabarbarai ir cinamonas – geriausi draugai! Kol pats rabarbarų sezonas, kviečiu išbandyti!
Kviečiu žiūrėti filmuotą šio pyrago receptą.
Pirmiausiai rabarbarus nulupkite ir jei norite rabarbarus "padažyti" rausvai, užmerkite į stiprią šaltą kinrožių arbatą. Per 3 valandas mirkymo rabarbarai jau turėtų įgyti rausvą atspalvį. Kuo ilgiau mirkysite, tuo labiau jie rausvės. Pasiruoškite trupininę tešlą kapoklėje. Pirma, sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną ir lengvai sutrinkite kapoklėje, tada suberkite šaltą sviestą ir kapokite, kol taps biriais riebiais trupiniais. Kepimo indą, aš naudojau skirtą "pie" tipo pyragams kepti, lengvai ištepkite sviestu. 2/3 trupininės tešlos suberkite į pyrago formą ir šaukštu suformuokite pagrintą su krašteliais. Pasiruoškite vanilinį kremą. Kiaušinius išplakite konditerine šluotele, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, grietinėlę ir gerai išmaišykite, kol ištirps cukrus, galiausiai suberkite kukurūzų miltus. Ant trupininio pagrindo užberkite nusausintus rabarbarus, ant jų užpilkite vanininio kremo masę, o ant viršaus užbarstykite likusią trupininę tešlą. Pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms. Iškepusį pyragą gerai ataušinkite ir tik tada pjaukite. Tokio tipo pyragus patogiausiai iškepti iš vakaro, o ryte jau bus pilnai sustinęs ir gerai pjaustysis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVATrupininis rabarbarų pyragas su vaniliniu kremu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
1 komentaras
Jolanta
2024-05-20 at 3:08 pmLabai skanus. Išbandyta. Aciu! Ir toks paprastas pagaminti!!!