APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Ukrainietiškas jautienos troškinys su bulvėmis

Šį mėnesį, kaip niekada anksčiau, valgau ir gaminu daug ukrainietiškų pateikalų. Tuo prisidedu prie iniciatyvos “Cook for Ukraine”, kurią sukūrė žymūs ukrainiečių kilmės maisto tinklaraštininai, jie skatina ne tik gaminti ukrainietiškus patiekalus, bet tuo pačiu ir padėti Ukrainos vaikams aukojant pinigus. Vienas iš mano išbandytų ukrainietiškų patiekalų, kurio receptu norėčiau su jumis pasidalinti – šis ukrainietiškas jautienos troškinys su bulvėmis. Jo gaminimas visai nesudėtingas, o skonis toks pažįstamas ir savas. Tikras jaukus ir naminis maistas, kurio norisi sugrįžus iš ilgo pasivaikščiojimo ar po pirmųjų pavasario darbų lauke. Manau, jis labai tiktų šio savaitgalio pietums.

Šiam troškiniui prireiks visai nedaug ingredientų, iš kurių pats svarbiausias – kokybiška jautiena, skirta troškinimui. Aš pasirinkau FEEL THE BEEF jautienos gabalėlius, išpjautus iš sprando, mentės arba kumpio ir brandintus 30 dienų. Tai tvirti bei liesi, nedaug riebalų turintys mėsos gabaliukai, troškinant jie tampa labai minkšti. Jei kokybiška jautiena pasirūpinsite iš anksto, visus kitus ingredientus lengvai surasite namuose: bulves, svogūnus, česnakus. Pomidorų pastą ir saulėgrąžų aliejų rekomenduoju rinktis ukrainietiškus, kad būtų kuo daugiau autentiško skonio, o tuo pačiu ir palaikytumėte Ukrainos gamintojus. Skanių savaitgalio pietų!

Recepto idėja iš ukrainian-recipes.com

Ukrainietiškas jautienos troškinys su bulvėmis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 1,5 val.

Ukrainietiška virtuvė

Sudėtis

  • apie 500 g jautienos troškinimui, naudojau brandindą "Feel the Beef"
  • apie 1 kg bulvių
  • 5-6 svogūnų galvučių
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 500 ml jautienos sultinio
  • saulėgrąžų aliejaus kepti
  • kelių lauro lapų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų apibarstyti

Eiga

1

Valandą prieš gaminimą jautieną išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Mėsos neplaukite, o tik nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, česnakus irgi.

2

Troškinimo puode ant saulėgrąžų aliejaus pakepinkite pjaustytą jautieną, kol gražiai apskrus, tada suberkite pjaustytus svogūnus, kepkite, kol gražiai apkeps ir sukrėskite pomidorų tyrę, įmeskite laurų lapus, išmaišykite bei supilkite sultinį. Mėsą troškinkite apie valandą, kol beveik taps minkšta.

3

Per tą laiką nulupkite bulves ir jas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Po valandos troškinimo, į puodą berkite kapotus česnakus, maltus pipirus, jei reikia, papildomai druskos bei supjaustytas bulves. Viską išmaišykite, uždenkite puodo dangtį ir troškinkite dar apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.

4

Troškinį patiekite apibarstytą kapotais krapais. Šalia labai tinka grietinė ir augintos arba marinuotos daržovės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite