Gaminu/ Žiema

SAUSIS – MĖNUO BE MĖSOS: kaip skaniai valgyti dar daugiau daržovių

Šiais metais planuoju valgyti dar daugiau daržvių bei žuvies ir dar mažiau mėsos. Todėl šis sausis bus #mėnuobemėsos! Daugelis pagalvosite, kad sausis tikrai ne pats geriausias mėnuo pradėti valgyti daugiau daržovių, nes šviežių vietinių sezoninių tokiu metu beveik nėra. Pabandysiu šį mitą paneigti ir įrodyti, kad net ir viduržemį galime valgyti skaniai, sveikai bei gaminti iš vietinių daržovių. Aišku, dauguma jų ne “tiesiai iš lysvės”, o iš rūsių bei aruodų, bet jei teisingai laikomos, daržovės maistingos išlieka iki pat pavasario. Jau daug metų stengiuosi savo šeimą pripratinti valgyti kuo daugiau daržovių. Dalinuosi, būdais, kurie man labiausiai pasiteisino:

  • Turiu tradiciją kelis kartus per savaitę vakarienei pateikti vegetarišką daržovių sriubą, kad ir iš keptų daržovių. Sezonai keičiasi, keičiasi daržovės ir verdamos sriubos!
  • Norėdama suvalgyti daugiau ankštinių daržovių – turiu tradiciją vieną kartą per savaitę išvirti kelių rūšių ankštinių (skirtingų pupų, avinžirnių, žirnių) kuriuos laikau šaldytuve iki 5 dienų ir taip pagreitinu savo patiekalų gamybą. Gaminant greitą vakarienę beleika jau išvirtų ankštinių tik įberti į gaminamą sriubą, troškinį ar užtepą. Namuose virti ankštinai visada sveikesni už pirktinius iš skardinių!

Taigi, kokių sezoninių daržovių galime rasti sausį:

O kad daržovės būtų dar skanesnės ir turėtų dar daugiau skonio jas skaninu pačiais įvairiausiais Santa Maria prieskoniais bei padažiais. Man labai patiko jų puslapyje esantys patarimai, kaip įvairiau skaninti daržoves. Ar kada bandėte žiedinius kopūstus suporuoti su apelsinais, migdolais ar mėtomis? O moliūgus su vyšniomis, pekanų riešutais ar kopūstus su bruknėmis, sojų padažu? Kviečiu užsukti į Santa Maria puslapį paieškoti naujų netikėtų daržovių derinių. O aš šį mėnesį pažadu dalintis receptais ir patarimais, kaip valgyti skaniai ir sveikai, be mėsos.

Laukite naujų skanių #mėnuobemėsos receptų!

Komentarai

Komentuokite