Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Vištienos suktinukai tortilijoje

Vasaros metu iškylaujant norisi valgyti patogiai, geriausiai rankomis, kad reikėtų naudoti kuo mažiau stalo įrankių. Tam labai pasitarnauja įvairios plokščios duonenelės ir tortilijos, į kurias galima patogiai susukti kepsninėje iškeptą mėsą ir daržoves. Šis receptas patogus ir gaminimui, ir valgymui!

Vištienos krūtinėlę rekomenduoju trumpai marinuoti apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir apibarsčius Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei džiovintais raudonėliais. Šie prieskoniai mėsai suteikia Viduržemio jūros šalių aromatų ir primena atostogas saulėtoje Graikijoje. Citrinų sultimis mėsą apšlakstykite ir druska apibarstykite tik po to, kai ji bus išmasažuota aliejaus ir prieskonių mišinyje, šis žingsnis iškepusiai mėsai leis išlikti sultingai. Mėsai marinuotis užteks valandėlės, per tą laiką pasiruoškite tzatziki padažą ir graikiško tipo salotas. Tzatziki receptą rasite šiame, anksčiau mano aprašytame recepte, o graikiško stiliaus salotas galite pasiruošti, kaip šiame recepte. Mėsa iškeps per 12 minučių, ją uždenkite folija, kad neatšaltų, kol ant grotelių pašildysite tortilijas. Rekomenduoju rinktis dideles “Santa Maria” tortilijas , jose galėsite suvynioti daugiau keptos mėsos ir daržovių bei galėsite patogiau ir švariau valgyti rankomis. Skanių vasaros iškylų!

Vištienos suktinukai tortilijoje

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • Keptai vištienai:
  • 500 g vištienos filė
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA Viduržemio jūros prieskonių mišinio
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA džiovintų raudonėlių
  • druskos ir maltų Tellicherry pipirų pagal skonį
  • Suktinukams:
  • 6 didelių SANTA MARIA tortilijų
  • tzatziki padažo
  • graikiško stiliaus daržovių salotų

Eiga

1

Pirmiausiai užmarinuokite mėsą. Vištienos filė supjaustykite ilgesniais gabalėliais, kad galėtumėte juos perverti išilgai. Supjaustytą vištieną apibarstykite prieskoniais, maltais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Mėsą gerai išmasažuokite ir tik po to apibarstykite druska bei apšlakstykite citrinų sultimis, smulkiai įtarkuokite pusės citrinos žievelę. Mėsą palikite trumpai, valandėlei, pasimarinuoti.

2

Iškepkite mėsą kepsninėje. Pasimarinavusią vištienos filė suverkite išilgai ant iešmelių, kad gautųsi ilgi mėsos iešmeliai. Vištieną kepkite ant gerai įkaitintos tiesioginės kaitros kepsninėje, vis pavartydami apie 12 minučių, kol mėsa gražiai apskrus ir pilnai iškeps.

3

Formuokite suktinukus. Dideles tortilijas trumpai, iš abiejų pusių, pašildykite ant grotelių. Ant šiltos tortilijos užtepkite naminio tzatziki padažo, nuo iešmo nuimkite ir uždėkite ant tortilijos keptos vištienos krūtinėlės kepsniuką, šalia dėkite graikiško tipo salotų ir suktinuką sulenkite, kad būtų patogu valgyti.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite

[mc4wp_form id=”6146″]