Atsargoms/ Ruduo/ Visi receptai

Vynuogių džemas su rozmarinais

Mūsų sode dabar pats vynuogių sezonas! Vynuogės labai skanios, bet visos prisirpsta beveik vienu metu, jos tokios saldžios, kad visų suvalgyti tikrai neįmanoma. Vynuogių džemą prie sūrių, verdu jau labai seniai, jo receptą aprašiau dar pirmoje knygoje “Sezoninė virtuvė”, kuri buvo išspausdinta prieš 10 metų. Vynuoges mudu su Martynu auginame irgi jau ilgiau nei 10 metų, tik per tuos metus mūsų vynuogynas padidėjo bet kokius 10 kartų. Iš savo patirties galiu rekomenduoti, jog labiausiai šiam džemui tinka tamsesnės ir aromatingesnės vynuogės, aš verdu iš mūsų auginamų vynuogių “Juodupė”. Šio džemo skonis labiausiai priklauso nuo vynuogių rūšies iš kurių jis gaminamas, kuo vynuogės aromatinesnės (jų aromatai kaupiasi žievelėje ir kauliukuose), tuo džemas skanesnis. Vynuogių džemą skanu derinti su įvairiais brandintais sūriais.

Vynuogių džemą visada verdu su cukrumi uogienėms, nes juk kaip kitaip greitai vynuogių sultis paversti vynuogių džemu?! Daugiau nei dešimt metų šiam džemui naudoju būtent Dan Sukker uogienių cukrų, nes tai, ko gero, pirmasis uogienių cukrus, kuris atsirado mūsų rinkoje. Kaip prieš 10 metų, taip ir dabar, renkuosi laiko patikrintą uogienių cukrų, kurį ir jums rekomenduoju.

Vynuogių džemas su rozmarinais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 1 l
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 kg tamsių aromatingų vynuogių
  • 500 g DAN SUKKER cukraus uogienėms
  • 1 nedidelės citrinos sulčių
  • kelių šviežių rozmarino šakelių

Eiga

1

Vynuoges nuplaukite ir nuskabykite šakeles. Taip paruoštas uogas berkite į puodą, įpilkite kelis šaukštus vandens ir virkite vidutinės kaitros temperatūroje, kol jos suminštės, susprogs ir išskirs sultis. Tai užtruks apie 5 minutes. Tada grūstuvo pagalba, tik tas įrankis, kuriuo grūdate bulvių košę, kruopščiai sutrinkite uogas ir virkite dar apie 10 minučių.

2

Uogų masę supilkite į tankų rėtį ir pertrinkite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Vynuogių tirščius galite išmesti, nes prireiks tik vynuogių sulčių. Nuvarvėjusias sultis sumaišykite su uogienių cukrumi, citrinų sultimis, ir rozmarinų šakelėmis. Virkite apie 10 minučių, kol uogienė sutirštės. Iš išvirusio džemo ištraukite rozmarinų šakeles ir supilstykite į sterilizuotus indelius. Laikykite tamsioje vietoje per visą žiemą. Labai tinka prie brandintų sūrių.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Edita
    2024-09-25 at 7:15 am

    Džemas fantastiškas! Ką tik išviriau, supilsčiau, bet pasilikau šaukštą pasmaguriaut 🙂 Ačiū!

  • Komentuokite