APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Vyšnių uogienė su riešutais, brendžiu ir cinamonu

Sugrįžusi po atostogų dar suspėjau į vyšnių sezoną! Nurinkau paskutines, jau gerai sunokusias vyšnias, pas tėvus ir išviriau prabangią vyšnių uogienę. Dažniausiai verdu kasdienę – vyšnių tinginių uogienę, kuriai nereikia išiminėti kauliukų, nes labai nemėgstu šio darbo. Bet šį kartą pažaidimui su vyšnių kauliukais skyriau laiko ir išviriau išeiginę vyšnių uogienę su lazdynų riešutais, brendžiu bei cinamonu. Jei jau virti uogienę tai tik neatsivalgomai skanią, bet trumpai ir su mažiau cukraus!

Šiuos tikslus pasiekti padeda DanSukker uogienių cukrus. Cukruje uogienėms yra pektino, kuris natūraliai randamas tam tikrose uogose ir vaisiuose, šiam cukrui naudojamas šermukšniuose esantis pektinas. Kadangi vyšnios pektinio beveik neturi, naudinga jo pasiskolinti iš šermukšnių kartu su uogienių cukrumi. Dviem kilogramams uogų prireiks vos vieno kilogramo šio cukraus, o ir virti reikės vos 15 minučių, kad uogienė sutirštėtų. Uogienė su šiuo cukrumi aušdama tirštėja, visai atšalusi ji būna panaši į džemą. Ši prabangi vyšnių uogienė žiemą labai tiks prie mielinių bandelių ar šventinių blynų!

Vyšnių uogienė su riešutais, brendžiu ir cinamonu

2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata
Kepimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 2 kg šviežių vyšnių be kauliukų
  • 100 ml vandens
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 kg DanCukker cukraus uogienėms
  • 200 g skrudindų lazdynų riešutų
  • 1 cinamono lazdelės
  • 100 ml brendžio

Eiga

1

Vyšnias nuplaukite ir išimkite iš jų kauliukus. Uogas kartu su 100 ml vandens pilkite į puodą, įmeskite cinamono lazdelę, ir užvirkite. Nugraibykite susidariusias putas.

2

Maišydami verdančias uogas suberkite cukrų uogienėms ir virkite apie 15 minučių. Į virimo pabaigą supilkite brendį ir sumeskite stambiai kapotus lazdynų riešutus.

3

Uogienę palikite aušti apie pusvalandį puode, per tą laiką uogienė aušdama dar tirštės. Iš uogienės išimkite cinamono lazdelę.

4

Supilstykite uogienę į sterilizuotus indelius ir užsukite. Palikite per naktį vėsti bei pilnai sutirštėti.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "DanSukker Lietuva"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite