4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure

Keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure
Receptas įkeltas: 2012 Pavasaris
Recepto šaltinis: bbcgoodfood.com

12 keksiukų

45 min

Keksiukams:
  • 175 g rabarbarų
  • 175 g cukraus
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 aukštelio vanilinio cukraus
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
Trupiniams:
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g kvietinių miltų
  • 25 g  avižinių dribsnių
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio malto cinamono

Jau kelis kartus šį pavasarį kepiau nuostabius grietinėlės skonio keksiukus su rabarbarais ir trupinių kepure. Po pirmojo kepimo net neapsižiūrėjau, kaip neliko ką fotografuoti, po kelių dienų kepiau dar kartą. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.

Recipe of the week

Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.

Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.

Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.

Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.

Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.

Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.

Skanių keksiukų su rabarbarais!

Recipe of the week Recipe of the week

Komentarai

  1. Nepykite, bet ar nederėtų recepto šaltinio nurodyti pilnai? Jei skolinatės ir giriat, tai tas žodelis „čia“ skamba ne visai autoriaus garbei 😉

  2. Puikūs keksiukai! Reikės pritaikyt kokius kitus rūgščius vaisius vietoj rabarbarų, nes pas mus jų nėra…:( Ir kaip visada, nuostabios nuotraukos!!

  3. Na va, išbandžiau ir aš:) Tiesa, rūgščių vaisių taip ir neradau apsidairiusi aplink, tai panaudojau šviežius abrikosus. Dar turėjau truputį šaldytų mamos rinktų spanguolių, tad dėl rūgštelės ir spalvos įbėriau ir jų:) Pareguliavau cukraus kiekį ir gavosi SUPER!!! Patalpinau ir į savo blog’ą: http://www.nidosreceptai.lt/keksiukai-su-abrikosais-ir-cinamono-kepure/
    Violeta, kepk keksiukus, net nedvejok! :))
    Ačiū, Rennie, už puikų receptą.

  4. Nuostabūs!! Nesitikėjau, kad bus TOKIE skanūs :) Dabar iš visų pažįstamų „šaudausi“ rabarbarų, nes noriu ir šiuos pakartoti, ir naujų išbandyti :)

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės