APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Greitai paruošiama moliūgų tyrės ir konservuotų pomidorų sriuba

Ši trinta moliūgų sriuba yra gaminama iš moliūgų tyrės, todėl jos nebereikia papildomai trinti ir ji išverda daug greičiau. Jei sriubą gardinsite šildančiais imbierų ir aitriųjų paprikų prieskoniais, ji bus labai aromatinga bei tinkanti šaltai dienai praskaidrinti. Moliūgams geriau atsiskleisti visad padeda pomidorai, todėl žiemą jų sriubas labai mėgstu gardinti konservuotais pomidorais. Moliūgienę su pomidorais mielai valgo net tie, kurie sakosi moliūgų sriubos visai nemėgstantys. Dar vienas šios sriubos privalumas, kad ją pagaminsite labai greitai, vos per 20 minučių.

Po ką tik praėjusių Kūčių, Kalėdų, Naujųjų Metų šventinių lūžtančių stalų jau nebeaišku ko ir benorėti valgyti. Nebent kažko lengvo, greitai pagaminamo, o jei už lango dar ir sninga, tai ir kažko šildančio. Juk valgyti vis vien reikia. Pavargusiems nuo virtuvės ruošos ši sriuba tikras išsigelbejimas, ji verdama viename puode ir jos nereikia trinti, visos daržovės sriubai naudojamos jau paruoštos iš anksto, todėl jų nereikia nei lupti, nei pjaustyti, o beveik visi prieskoniai, išskyrus česnakus, naudojami džiovinti. Tai tikra tinginių sriuba, kuri išvirs greičiau, nei spėsite padengti stalą. Sriubą ypač rekomenduoju apsibarstyti Bon Chance duonos traškučiais, kurie jai suteikia išbaigtumo ir pikantiško skonio. Šiuos Lietuvoje gaminamus tikros duonos traškučius atradau visai neseniai, kai jų pakelį namo parsinešę vaikai man pareiškė, kad jie daug sveikesni už jų taip mėgstamus bulvinius traškučius. Pasinagrinėjus duonos traškučių gaminio etiketę ir neradus joje jokių E ir skonio bei kvapo stipriklių, beliko pritarti vaikų nuomonei, kad šie duonos traškučiai tikrai gardūs ir sveikesni už jų anksčiau mėgtuosius. Man jie taip pat patiko, o tuo labiau, kad jais abibarstytas sriubas ir salotas dabar labai noriai valgo mano vaikai.

P.S. Moliūgų tyrę, šiai sriubai, galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės. Ją galėsite naudoti ne tik sriubai, bet ir moliūgų duonai, vienam pyragui ir antram pyragui, keksiukams, virtiniams gaminti. Filmuotą moliūgų tyrės receptą rasite čia. Norėdami pasigaminti tokią tyrę namuose, moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite jo sėklas ir pripilkite vietoj jų vandens. Moliūgą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusį moliūgo minkštimą išskobkite ir elektriniu trintuvu sutrinkite į tyrę. Tokią tyrę visad gaminu, kai prapjaunu didelį moliūgą, kurio sunaudoti iš karto nepavyksta.

Greitai paruošiama moliūgų tyrės ir konservuotų pomidorų sriuba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 2 stiklinių moliūgų tyrės
  • 1 indelio smulkintų konservuotų pomidorų (425 ml)
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 l daržovių sultinio
  • žiupsnelio maltų imbierų ir aitriųjų paprikų miltelių
  • druskos ir cukraus pagal skonį
  • kelių šaukštų aliejaus
  • šviežių lapkotinių salierų lapelių
  • duonos traškučių

Eiga

1

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą su aliejumi ir suberkite imbierų bei aitriųjų paprikų miltelius, kiek pakaitinkite, tada česnakų spaudykle įspauskite kelias česnakų skilteles.

2

Į puodą su prieskoniais suberkite smulkintus konservuotus pomidorus, išmaišykite ir kelias minutes pavirkite, tada supilkite paruoštą moliūgų tyrę ir dar kelias minutes pavirkite.

3

Į troškintas daržoves supilkite sultinį ir virkite sriubą apie 10 minučių. Gardinkite druska, cukrumi ir pilstykite į lėkštes. Sriubą apibarstykite kapotais salierų lapeliais bei duonos traškučiais.

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite