Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Pusrytinė pica su kiaušiniais

Kiekvieną penktadienio vakarą su šeima namuose kepame picą. Per kokius 10 metų tai tapo nelaužoma mūsų šeimos tradicija, kurią kartais gal ir norėčiau sulaužyti, bet vaikai niekaip neleidžia to padaryt. Picos tešlą minkau pagal šį savo aprašytą receptą, ten pat esu surašiusi ir naminio greitai paruošiamo pomidorų padažo receptą. Picai tešlą dažniausiai maišau iš pusės kilogramo miltų, jos pakanka 2 didelėms picoms per visą kepimo skardą. Kartais, pagauta įkvėpimo, užmaišau picos tešlą iš dvigubo miltų kiekio. Tada pusę tešlos padedu į šaldytuvą kitai dienai. Ji šaldytuve lengvai pakyla ir subręsta. Iš jos, šeštadienio pusryčiams, iškepu fokačiją arba net didelę šeimyninę pusrytinę picą su kiaušiniais. Kaip tik tokios picos receptu ir noriu pasidalinti. Pusrytinei picai tinka visi tradiciniai pusryčių ingredientai: šoninė, rūkytos ar vytintos dešrelės, grybai, pomidorai, sūris ir, aišku, kiaušiniai. Tai beveik tokios pat sudedamosios dalys, kaip ir tradicinių angliškų pusryčių. Bet mano šeima iš jų pagaminta pusrytine pica džiaugiasi daug labiau, nei lėkštėje matydami tik tradicinus pusryčius. Pusrytinė pica kepama, kaip ir visos kitos, tik jai svarbūs keli niuansai. Pirma, valandą prieš kepimą, iš šaldytuvo reikia išimti paaugusią per naktį mielinę picos tešlą, kad ji įšiltų iki kambario temperatūros. O antra, kiaušiniai ant picos mušami ne iš karto, iš pradžių picą reikia kiek pakepti, tik tada ant jos mušami kiaušiniai ir ji vėl pašaunama kepti. Taip ruošiant kiaušiniai gražiai iškepa, o jų tryniai išlieka švelniai skysti. Trečia, pica bus daug skanesnė, jei prieš pašaudami į orkaitę ją apibarstysite specialiais picų prieskoniais. Šį žolelių mišinį iš raudonėlių, bazilikų ir mairūnų esu seniai pamėgusi ir be jų nebeįsivaizduoju nei vienos savo kepamos picos. Vienai picai dažniausiai sunaudoju vieną šaukštelį šių prieskonių, kuriuos dabar labai patogu dozuoti paprasčiausiu prieskonių buteliuko kamšteliu. Nauji prieskonių buteliukai dabar specialiai gaminami su 5 ml talpos kamšteliais, kurie atstoja šaukštelį.

Nuotaikingų ir sočių  savaitgalio pusryčių!

Pusrytinė pica su kiaušiniais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • pusės kiekio naminės picos tešlos
  • pusės kiekio naminio pomidorų padažo
  • 8 plonai pjaustytų šoninės riekelių
  • keliatos plonų vytintų dešrelių
  • 150 g pievagrybių
  • 2 mocarelos rutuliukų
  • kelių saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio Santa Maria picos prieskonių
  • tyro alyvuogių aliejaus apšlakstymui
  • bazilikų ir svogūnų laiškų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Jei naudojate iš vakaro pagamintą picos tešlą, išimkite ją iš šaldytuvo valandą prieš kepimą, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Ant kepimo popieriaus paberkite miltų ir ištampykite picos tešlą arba iškočiokite ją kočėlu iki reikiamo dydžio. Paruoštu pomidorų padažu ištepkite tešlos padą, ant jos paskleiskite šoninės riekeles. Grybus ir dešreles supjaustykite ir apdėliokite jais picos pagrindą. Ant viršaus uždėkite pjaustyto mocarelos sūrio ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu bei picos prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite kepti į maksimaliai įkaitintą iki 250-270 laipsnių karštumo orkaitę 10 minučių.

2

Po 10 minučių picą ištraukite, ant jos, skirtinguose šonuose, įmuškite 4 kiaušinius. Juos apibarstykite druska ir pipirais bei pašaukite picą dar 10 minučių kepti į orkaitę. Iškepusią picą apibarstykite bazilikų lapeliais ir pjaustytais svogūnų laiškais. Valgykite, kol karšta.

Užrašai

Receptas paruošas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite