4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Rabarbarų pyragas su baltymų kepure

Rabarbarų pyragas su baltymų kepure
Receptas įkeltas: 2011 Pavasaris
Recepto šaltinis: Žurnalas Meine Land Kuche 2011-2.

8

15 min. gaminimas, 40 min. kepimas

Tešlai:
  • 200 g miltų
  • 75 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 3 v.š. vandens
  • žiupsnelis druskos
Įdarui:
  • 800 g rabarbarų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis vanilinio cukraus
Baltymų kepurei:
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 100 g cukraus

Superinis pyragas, kitaip jo nepavadinsi. Traškus pagrindas, saldžiarūgštis įdaras ir saldi baltymų kepurė – labai tinka vėlyvam pavasariui arba ankstyvai vasarai. Mano sūnus sako, kad visus metus verta laukti šio pyrago, kaip ir rabarbarų sezono.

Dar nespėjau nieko daug pagamint iš rabarbarų, o tik godžiai akimis „valgiau“ per kompiuterio ekraną kitų gamintus šedevrus: rabarbarų šerbetą, rabarbarų pyragą, rabarbarų tartą ir vėl pyragą, rabarbarų džemą… Realiai valgiau tik šį vieną su balta baltymų kepure ir nuostabiai skanų..

Recipe of the week

Iš visų tešlos ingridientų virtuviniu kombainu išsukau tešlą ir padėjau ją pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tada ėmiausi rabarbarų, juos nuploviau ir nulupau, bei supjausčiau gabaliukais, sumaišiau su cukrumi. Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių.

Atšalusią tešlą iškočiojau ir guldžiau į pyrago formą, ant tešlos pamėčiau paruoštus rabarbarus ir pašoviau į įkaitusią orkaitę.

Kol pyragas kepė, pasiruošiau baltymų masę, baltymus su cukrumi ir citrinos sultimis gerai išplakiau iki standumo (jei trūksta standumo dar papildomai galima pridėti cukraus).

Žurnale buvo nurodyta kepti 45 min., bet maniškio jau po pusvalandžio pradėjo smarkai kraštai ruduoti, tai ištraukiau anksčiau. Ant karšto pyrago viršaus užtepiau baltymų masę ir pašoviau į karštesnę 220 laipsnių orkaitę dar 5-10 minučių.

Pyragas buvo skaniausias pilnai ataušęs, toks saldžiarūgštis ir drėgnas.

Skanaus!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Nuotraukos gražėja sulyg kiekvienu įrašu :)
    O pyragas man tikrai patiktų – vaisinis, drėgnas, saldžiarūgštis. Gaila, rabarbarai karaliauja vos kelias savaites per metus

  2. Neringa, siunčiu gabalėlį, deja, tik virtualiai.
    Juliana, ačiū, mano naujasis šimtinis makro objektyvas daro stebuklus. O rabarbarais dar džiaugtis Lietuvoje galėsime iki pat Joninių, po to jie maistui ne labai tinkami būna.

  3. Tai kad ir rugsciu obuoliu cia nera:)) Tik saldziarugsciai. Kiek kepiau obuoliu pyragu, nelabai kas gavosi. Greiciausiai teks pakenteti iki Lietuvos:)
    Sekmes rasant puiku blog’a!!

  4. Nida, pas jus jau karščiai turėtų prasidėt, man Izraelis toks vaisių rojus visados atrodė. Lietuvoje kol kas tik rabarbarai, laukiam brakių sezono, kuris, kiek girdėjau, šiemet veluos kelias savaites.

  5. Labai skanus blogas, pavarvinu seile, nes pati, deja, labai tingiu gaminti… As ir nusipirkau macro objekyva, tik stebuklu jis nedaro, labai reaguoja i sujudinimus, reikia fotografuoti su trikoju.

  6. Sveika Vaida, malonu girdėti. Kokį tu macro pirkai? Mano lygtais ne labai jautrus, nes visas nuotraukas iš rankos fotografuoju, niekaip nepriprantu prie štatyvo, mane jis varžo, nepatogu. Vis kiekvieną kart sau psižadu, kad su štatyvu fotografuosiu ir vėl per skubėjimą padarau iš rankos. Beja, labai gražūs skirtukai tavo bloge, puiki idėja.

  7. mano canon 100-tukas, kai daug sviesos ir daiktas nemikroskopinis, tada viskas ok, bet pabandyk kokia bite ant geles nufotografuoti, vaje vaje… jau mastau gal man blykstes reikia?:))

  8. Bitės fotografuoti nebandžiau, bet su sraige liuks gavosi, ji aišku lėtumo čempionė. O apšvietimas su bet kokiu objektyvų yra Nr.1. Malonu, Vaida, tave išgirsti:)

  9. Vakar kepiau, vakar ir suvalgėm…. Labai paprastai pagaminamas, o skonis labai jau neparastas:).
    Mėgstu rabarbarus, o Jūsų „rabarbarų“ puslapis dar labiau mane įtraukė į rabarbarų naudojimą:). (Beje, aš rabarbarų sezoną pratęsiu su šaldytais rabarbarais-nežinau, kiek tai sveika, bet kad taip pat skanu, kaip su šviežiais, tai tikrai)
    Ačiū už receptą.

  10. rabarbarus galima valgyti, naudoti maistui, 20-25d po sniego nutirpimo ir iki liepos vidurio :)taip pat galima juos šaldyti, viskas gerai ir naudinga 😉

  11. Du kartus mėginau šį pyragą ir abu kartus esu nelaiminga. Skonis pyrago išties puikus, bet nesuprantu, ką jūs darot su tuo rabarbarų sirupu, kuris atsiranda kepimo metu ir tešla ne iškepa, o tiesiog išverda jame. Pirmąkart patyriau tokį visišką fiasko, nes kepiau pyragą mamos gimtadienio viešnioms (tiesiog „išplaukė“ pyragas, vištos puikiai pabaliavojo:) O aš gėdingai desertui patiekiau pirktinius ledus. Tada apkaltinau save žioplumu, kad šiek tiek palaikiau rabarbarus užpiltus cukrum ir sukračiau ant tešlos su visom sultim. Antrąkart apmaišiau cukrumi rabarbarus ir iškart krėčiau ant tešlos ir kišau į gerai įkaitintą orkaitę. Vis vien jau kepimo viduryje teko nupilti susikaupusį skystį, nes vėl būtų išsitroškinus tešla. Situacija kiek pagerėjo, bet nemanau, kad taip turėtų būti. Juk tai trapi tešla ir tikriausiai neturėtų būti verdama:) Taigi labai prašau pasidalinti paslaptimi. Nejaugi jums gaminant netasiranda skysčio perteklius? Iš anksto ačiū.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės