APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Grietininis obuolių pyragas

Šį rudenį kepu visai paprastus pyragus, kuriems reikia visai nedaug ingredientų, o ir paruošiami jie lengvai bei greitai. Toks buvo pats paprasčiausias slyvų pyragas, kurį taip pat galima iškepti su obuoliais bei mano vaikystės obuolių pyragas pagal mamos receptą. Šį kartą dalinuosi obuolių pyrago receptu, kurį kepa mano vyro močiutė.

Grietininiam obuolių pyragui prireks visai paprastų ingredientų, kurių visada yra namuose: grietinės, kiaušinių, cukraus, miltų. Vietoj kepimo miltelių jam naudojama soda, kuri sumaišoma su grietine suputoja ir kepant iškelia pyragą. Labai skanus ir labai paprastas obuolių pyragas, kurį norisi kepti iš karto – nelaukiant savaitgalio!

Grietininis obuolių pyragas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 20 cm skersmens kepimo formai
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 40 min.

Klasikinis receptas

Sudėtis

  • 500 g obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 0,5 stiklinės riebios grietinės
  • 1 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelio vanilės
  • žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio cinamono apibarstyti
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus apibarstyti

Eiga

1

Obuolius supjaustykite kubeliais, vieną obuolį pasilikite pyrago papuošimui.

2

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vanile.

3

Į grietinę suberkite sodą, gerai išmaišykite, kol suputos ir supilkite į trynių masę. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.

4

Galiausiai į tešlą supilkite išplaktus baltymus ir suberkite kubeliais pjaustytus obuolius, išmaišykite tešlą ir supilkite ją į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

5

Tešlos viršų papuoškite paskutinio obuolio skiltelėmis ir apibarstykite cinamonu sumaišytu su ruduoju cukrumi.

6

Pyragą kepkite įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 30-40 minučių. Iškepusį pyragą palikite praaušti ir pjaustykite.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite