Kepsninėje kopūstą kepiau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Tai puiki alternatyva troškintiems kopūstams. Jis labai sotus, skanus ir neįprastas, o su lauže kepomis bulvėmis, tiesiog tobulas rudeniškas patiekalas. Šį receptą nusižiūrėjau knygoje „Barbekiu“ , jis atrodė tikrai įspūdingai. Dėl jo skonio turėjau abejonių, nes dar nebuvau kepusi kopūsto kepsninėje ir abejojau ar jis gerai iškeps. Keptu kopūstu likau labai patenkinta, netgi buvau lengvai nustebinta, koks gali būti skanus kitaip iškeptas kopūstas ir kaip dūmo kvapas jį paverčia kvapnesniu bei įdomesniu. Šiame recepte paprastas kopūstas virsta įspūdingu dūmais kvepiančiu viso vaišių stalo „vinimi“.
Kopūstą kepiau Cobb kepsninėje ant netiesioginės ugnies, o valgėme jį su lauže keptomis bulvėmis. Šiam patiekalui geriausiai rinkitės šviežutėlį, ne per kietą kopūstą, o jį kepdami nepamirškite uždengti kepsninės dangčio.
Tokį kopūstą iškepsite ir bet kurioje kitoje kepsninėje su dangčiu. Kitą kartą jį pabandysiu kepti namų orkaitėje.
Kepsninėje keptas kopūstas
Sudėtis
- 1 vidutinio dydžio šviežias kopūstas (apie 1 kg)
- 1 svogūnas
- 50 g. rūkytos šoninės
- 50 g. sviesto
- Barbekiu padažui:
- 1 st. konservuotų pomidorų
- 30 ml. balzaminio acto
- 30 ml. sojų padažo
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. rudojo cukraus
- druskos, maltų pipirų mišinio (pagal skonį)
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
Eiga
Pirmiausiai pasigaminau barbekiu padažą. Visas padažo sudedamąsias dalis sumaišiau puode ir viriau apie 15 min, kol jis sutirštėjo ir patamsėjo.
Keptuvėje pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę, kai jie apskrudo supyliau pagamintą barbekiu padažą ir kiek paviriau.
Pasiruošiau kepsninę kepimui ant netiesioginės ugnies. Kopūstą nuploviau ir išpjoviau jo kietąją šerdį, bei šiek tiek paskaptavau, kad gautųsi giloka duobutė.
Iš aliuminio folijos susukau kopūsto laikiklį-žiedą, kad jis galėtų stabiliai stovėti nesvirduliuodamas į šonus.
Į kopūsto išskaptuotą vidų pripyliau pagaminto padažo, o ant viršaus uždėjau pjaustyto gabalėliais sviesto.
Kopūstą kepiau kepsninėje ant netiesioginės ugnies apie 1 val. 15 min., kol jis pilnai iškepė ir suminkštėjo.
Keptas kopūstas puikiai išlaikė savo formą ir buvo minkštas. Viršutiniai kopūsto lapai kiek apdegė, todėl juos nulupau, o patį kopūstą pjausčiau ir valgėme su lauže keptomis šviežiomis bulvėmis.
8 Comments
aguonele
2012-09-18 at 6:56 amBet jau idėja!!!!!!!!!! Beskaitant kaupės seilės. Atrodo ir skamba įspūdingai. Liuks 😉
Aušra
2012-09-18 at 4:33 pmKaip idomu!! neabejoju, kad skanu; as isvis esu didele kopustu fane, tik namuose daugiau tokiu nera, tai kopustus gaminu daug reciau, negu noretusi; bet tavo ideja liuks; reikes prie progos butinai isbandyti;
Nida
2012-09-19 at 10:40 amFantastika! Iš nuotraukos maniau, kad kopūstą įdarei malta mėsa:) Atrodo – stulbinančiai. Man labai patinka apkepusio kopūsto skonis – visuomet gerai pakepinu balandėlius prieš troškindama. O čia – visas kopūstas keptas. Super idėja!!!
duonyte
2012-09-20 at 6:17 pmLabai idomu – tokio kopusto niekada neisivaizdavau. As nuoroda i si recepta italpinau food.com skyriuje – http://www.food.com/bb/viewtopic.zsp?p=5760936