APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais

Velykos ir netikras zuikis – neišskiriama pora! Šiemet sumaniau seną gerą netikrą zuikį pagaminti, kaip teriną. Tradiciškai terinai kepami kepimo formoje, panardintoje į vandens vonelę, o ruošiami iš pačios įvairiausios mėsos arba žuvies, kuri dažniausiai būna smulkinta. Nors kepimo būdą išbandžiau naują, bet mėsą parinkau tradicinę, tokią pat, kaip gamina mano mama.

Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių.  O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių. 

Šis receptas iš naujosios mano elektorininės knygelės “Velykų vaišės. Sezoninė mėsa” , kurią nuo šios savaitės jau galima viškai nemokamai parsisiųsti vienu mygtuko paspaudimu iš čia. Knygelėje rasite 12 velykinių mėsiškų patiekalų iš triušienos, kiaulienos, veršienos ir ėrienos. Prie kiekvienos mėsos pateiku savo rekomendacijas, kurios prieskoninės žolelės prie jos tinka labiausiai. Knygelę paruošiau drauge su jos mecenatu Santa Maria Lietuva. Laikas džiaugtis pavasariu ir švęsti Velykas!

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 25 cm. pailgai kepimo formai

Velykoms

Sudėtis

  • 1 kg malto kiaulienos kumpio
  • 200 g plonai pjaustytų šoninės riekelių
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 geltonojo svogūno
  • 1 šaukštelio Santa Maria česnakinės druskos
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų Tellicherry pipirų
  • 2 šaukštelių džiovintų Santa Maria sodo prieskoninių žolelių mišinio
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • druskos pagal skonį
  • kokybiško alyvuogių aliejaus kepti

Eiga

1

Maltą kiaulieną apibarstykite maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnakine druska. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje keptuvėje. Į kepamus svogūnus berkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Apkepusius svogūnus suberkite į maltą mėsą kartu su šaldytais žirneliais ir gerai rankomis išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų.

2

Pailgą kepimo formą išklokite plonomis šoninės juostelėmis, jų kraštus palikite formos išorėje, kad vėliau galėtume užlenkti. Ant šoninės patalo sukrėsite maltos mėsos ruošinį, rankomis jį paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų ir neliktų oro tarpų. Šoninės juosteles užlenkite, o ant viršaus uždėkite likusias šoninės riekeles.

3

Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepimui paruoštą teriną apdenkite folija ir statykite į kepimo skardą, pripiltą vandens, taip, kad nors pusę kepimo formos būtų apsemta. Taip kepimui paruoštą teriną pašaukite į orkaitę kepti 2 valandoms.

4

Terinas bus iškepęs, kai aplink jį kepimo formoje susidarys skaidrios mėsos sultys, o įsmeigus į jį pagaliuką iš jo bėgs skaidrios mėsos sultys be rausvos spalvos. Iškepusį teriną palikite ataušti, kai atšals, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Pjaustykite ir valgykite teriną šaltą su krienais, garstyčiomis, majonezu. Iš atlikusių nuo kepimo mėsos sulčių taip pat galite pasiruošti padažą.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite