Visada stebėdavausi, kaip net paprasčiausi varškėčiai, pateikiami vėlyviems pusryčiams, kavinėse bei restoranuose atrodo tokie nepriekaiškingai gražūs ir purūs.
Varškėčius namuose kepu jau daug metų, bet tokius tobulai gražius ir skanius iškepiau pirmą kartą. Sau prisiekiau, kad daugiau niekada negamindama varškėčių “iš akies”, o kepsiu tik pagal šį patikrintą receptą. Juos kepdama sužinojau, kad varškėčiams į skanumą – per naktį pabręsti šaldytuve, tada ryte beliks tik iškepti, o prieš kepant varškėčius reikėtų apvolioti kukurūzų miltuose. Jie iškepa labai gražūs, išsipūtę ir neatsivalgomai skanūs! Nostalgiški varškėčiai – puikus vėlyvų savaitgalio pusryčių patiekalas, kuris patinka visiems: dideliems ir mažiems!
Savaitgalio pusryčiams Į varškę įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir užminkykite varškėčių tešlą. Visą tai padariau kombaino pagalba. Tada rankomis formuokite varškėčius. Kad jie būtų vienodi, naudokite šaukštą, o kad tešla neliptų prie šaukšto ir rankų, kiekvieną kartą prieš imdami tešlą, šaukštą pamerkite į vandenį. Aš šalia pasistačiau dubenėlį su vandeniu, buvo greita ir patogu dirbti o svarbiausia, kad varškėčiai gavosi vienodi ir gražūs. Taip paruoštus varškėčius sudėjau ant lentutės ir stačiau nakčiai į šaldytuvą. Ryte beliko varškėčius tik iškepti. Prieš kepant juos apvoliokite kukurūzų arba ryžių miltuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto ant vidutinės kaitros, kad per greit neapskrustų ir neliktų viduje žali. Valgykite, kol šilti, nors labai skanūs ir atšalę. Nostalgiški varškėtukai
Sudėtis
Eiga
8 Comments
Ingrida
2020-01-30 at 4:38 pmSveiki, norejau paklausti, ka darau ne taip, kad varskeciai keptuveje graziai issipucia, o isemus i lekste jie subliuksta?
Renata
2020-01-30 at 9:11 pmGal juose per daug drėgmės? Naudokite kuo sausesnę varškę.
Vaida
2020-01-30 at 5:16 pmAr per naktį šaldytuve varškėtukai neapdžiuvo, o gal juos reikia kuo nors pridengti?
Renata
2020-01-31 at 10:24 amTikrai nepaminėjau, kad galite uždengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele, tada tikrai neapdžius.
Vaida
2020-01-31 at 2:01 pmAčiū! 🙂
Lina
2021-11-30 at 6:53 pmPatys skaniausi💯💣
Gintarė
2022-10-12 at 3:31 pmPasakykit paslapti, kaip iskepti tokius grazuolius, kad vidus butu iskepes, o isore nesudegus. Ka blogai datau, visada sudenga, o vidus zalias… ☹️
Gerda
2023-05-09 at 8:07 pmBandykite ant silpnos ugnies ilgiau kepti arba dar būdas juos šiek tiek apkepti keptuvėje ir tada pašauti į orkaitę. Jei mažesni manau 10 minučių pakaktų.