Gaminu/ Vasara

Salotos su lapinėmis salotomis – greitai ir lengvai!

Kad lapines salotas norėtųsi ruošti kuo dažniau, jos turi būti ne tik skanios, bet greitai bei lengvai paruošiamos. Šią vasarą savo užaugintų salotų noriu valgyti kuo daugiau, todėl el. parduotuvėje Formadore atsinaujinau namų virtuvės salotų ruošimo įrankius.

  • Svarbiausias salotų ruošimo įrankis – kokybiška salotų džiovyklė. Pasirinkau OXO salotų džiovyklę, kurios talpa net 6 l, o tai reiškia, kad joje patogiai ir saugiai galima išdžiovinti tikrai nemažą kiekį salotų lapų. Ji patogiai valdoma net viena ranka ir labai lengvai valoma. Man patinka jos metalinis dubuo, kuriame galima iš karto užmaištyti išdžiovintas salotas. Planuoju, kad tarnaus ilgus metus!
  • Salotų padažų maišymo indelis EVA SOLO patogus ne tik suplakti padažą, bet ir tvarkingai jį laikyti šaldytuve. Visada salotų padažo pasiruošiu daugiau, jis šaldytuve gali išstovėti savaites ir ypač pagreitina salotų ruošą
  • Ir dar viena svarbi smulkmena – elegantiškos salotų žnyplės EVA SOLO, kuriomis patogu ne tik išmaišyti, bet ir serviruoti į lėkštes lapines salotas. Visai, kaip geriausiame restorane!

Dalinuosi klasikinių lapinių salotų padažo proporcijomis, kurios tiks daugumai įvairių salotų:

  • 90 ml kokybiško šaltai spausto aliejaus, gali būti ypač tyras alyvuogių, rapsų ar įvairių riešutų
  • 30 ml kokybiško natūralsus acto – vynuogių ar obuolių
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

O čia keletas salotų receptų, kurias kviečiu išbandyti šią vasarą:

Nicos salotos su kepta žuvimi. Jos patiks visiems žuvies mėgėjams!

Cezario salotos su kepsninėje kepta vištiena. Traškių romaninių salotų ir dūmais kvepiančios vištienos krūtinėlės duetas – tikras vasaros skonis!

Salotos su rūkyta antienos krūtinėle ir sezoninėmis uogomis. Šiose salotose tobulai apsijungia braškės, gražgarstės ir kepsninėje kepta bei išrūkyta antienos krūtinėlė.

Pusryčių salotos su ridikėliais. Tai sočios salotos su be lukšto virtu kiaušiniu, kepta šonine ir šviežiais špinatų, bei rūgštynių lapais. Patiks mėgstantiems sočias salotas!

Skanių vasaros salotų!

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite