Šis desertas tikrai vertas vardo Tinginio varškės tortas, jis yra tikras tradicinio tinginio brolis, tik iš varškės. Varškės tinginys toks pats skanus ir taip pat greitai pagaminamas, sotus, aromatingas ir puikiai tinkantis žiemos šventėms.
Kiek kitokios variacijos varškės tinginio receptą su džiovintomis spanguolėmis, slyvomis ir kokosais rasite mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”, kurią virtualiai pavartyti galite čia, o įsigyti su asmenine dedikacija Jums, šioje krautuvėlėje.
Rudens pradžioje mėgstu kepti varškės tinginį su avietėmis, atšalus orams jį kiek modifikavau, uogas pakeisdama į brendyje mirkytas džiovintas slyvas, o viršų gausiai apibarstydama kapotais riešutais. Vietoj cukraus šiame recepte naudoju kondensuotą pieną. Didžiausias šio deserto pliusas yra ne tik turtingas skonis, bet ir greitas jo pagaminimas. Aš jį esu gaminusi jau ne vieną ir ne du kartus, vakare jo ruošai užgaištu vos penkiolika minučių, o per naktį subrendusį tortą, per kelias minutes ryte apibarstau kapotais riešutais ir viskas, tortas jau ant stalo. Tikiuosi, šis lengvai pagaminamas desertas bus tikras išsigelbėjimas, tiems, kurie švenčių ruošai negalės skirti daug laiko.
Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis ir riešutais
Sudėtis
- 20 cm. skersmens torto formai:
- 360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
- 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
- 180 g. sviesto (minkšto)
- 200 g. džiovintų slyvų
- 10 v.š. brendžio
- ½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g. riešutų (naudojau lazdynų ir migdolų)
Eiga
Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.
Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir sulaužytais sausainiais.
Torto formą išklojau maisto plėvele ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.
Riešutus sudėjau į popierinį maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinau.
Ryte beliko torto viršų apiberti kapotais riešutais ir dieną pradėti desertu.
55 Comments
Indrė
2012-12-19 at 9:07 amLabai skaniai atrodo 🙂
MAMAITE
2014-02-10 at 7:36 pmSveiki,aš jau išbandžiau ši tortuką .labai skanu ir greitai pagaminti
egliukasm
2012-12-19 at 9:09 amaš į šį skanėstą nededu kondensuoto pieno, dedu cukrų, bet reiks mėgint pakoreguoti variantą 🙂
momo
2012-12-19 at 9:41 amKadangi jūsų varškės tinginys su avietėmis buvo mano metų atradimas ir visų laikų desertas be konkurencijos, Kalėdoms tikrai ruošiu šitą! Ačiū, kad esat ir gražių jums švenčių 🙂
Vika
2012-12-19 at 10:07 amGeras skanus pyragas, pameni kaip apsisaldinom pyragais tą vakatą 🙂
Vika
2012-12-19 at 10:08 amups, vakarą 🙂
Anonymous
2012-12-19 at 10:44 amDievinu desertus su varške, tikrai bus išbandytas 🙂
Rennie
2012-12-19 at 10:50 amVika, aną kartą dėjau visą kondensuoto pieno dėžutę, bet vėliau gamindama, jau tik pusę, nes mano skoniui taip skaniau 🙂 Tavo Victoria sponge, buvo superinis 🙂
Rennie
2012-12-19 at 10:53 amTikiuosi, patiks!
Jurgita
2012-12-19 at 11:52 amžinai, ką? norėčiau pas tave pagyvent kurį laiką 🙂 taip visad viskas skaniai skamba, pasaka…
Gabrielė
2012-12-19 at 4:48 pmMan tie varškiniai tinginiai yra kažkas nerealaus!!! Tikriausiai kilogramą suvalgyčiau vienu prisėdimu.
Dalia, Septyni virtieniai
2012-12-19 at 5:52 pmoi gėris gėris gėris, ypač tas slyvas aš rankiočiau
P.S. aš ne robotas.
Netiki?
Rennie
2012-12-19 at 6:29 pmDalia, tos “girtos slyvos” tai mano mėgstamiausios 🙂 Aišku, ne robotas, mačiau gi tave 🙂 Gražių Tau Kalėdų!
Vilma
2012-12-20 at 11:18 amPasaka! Aš labai mėgstu šį desertą, bet namie negaminu, nes tektų valgyti vienai, na gal dar mažasis padėtų, bet čia ne rovalumas 😀 Geriau jau tikrą maistą valgytų..
O nuotraukos tokia šviesa ir skaidrumu spinduliuoja, kai už lango tokia dargana, kad pamačius iš karto šilta pasidaro 🙂
Aušra
2012-12-21 at 10:19 amNesutinku, nuotraukos kaip balta ir graži žiema už lango 🙂
Dalia, Septyni virtieniai
2012-12-23 at 12:13 pmkai rašau pas tave komentarą, visad remia mane prie sienos su klausimu, ar nesu robotas, tai kartais ir nebeparašau, ką ketinau
gražių švenčių ir tau!
Anonymous
2012-12-23 at 10:30 pmSveiki,o kuom dar butu galima uzpilti slyvas isskyrus alkoholi,nes norisi,kad ir mano trimete smalize galetu paragauti:)))
Asta
2013-01-24 at 10:14 amLaabai skanus tortukas, aciu uz recepta, bet kodel nebera varskes tinginio su avietemis receptuko?
Gabija
2013-04-22 at 12:44 pmNuostabus gaminys!! tikra šventė paprastą dieną pradedant kava ir šiuo gardėsiu
Rennie
2013-04-22 at 4:10 pmGabija, malonu, kad patiko 🙂 Jis idealus ir darbo nedaug, ir labai skanus 🙂
Gabija
2013-04-22 at 12:47 pmnuostabus desertas!! paprasčiau nei paprasta, o skonis tikrai ypatingas!
Rennie
2013-04-22 at 4:10 pmDžiugu 🙂
Arina
2013-05-01 at 5:40 pmDu kartus parasytas kondensuotas pienas, tai kiek jo reikia deti siame recepte?
Rennie
2013-05-02 at 12:43 pmVieną kartą parašiau “kondensuoto pieno skonio sausainiai” ir vieną kartą “1/2 dėžutės kondensuoto pieno”, turbūt tai jus ir suklaidino 🙂
Arina
2013-05-02 at 5:05 pmOj, tikrai, atsiprasau labai. Tikrai susiklaidinau. Geros dienos Jums 🙂
Dalia M.
2013-05-06 at 12:30 pmAtsiprašau. Skaitau viską iš eilės…. Sausainiai atidėti į šalį.
“Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis.
Torto formą išklojau maisto plėvele ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.”
O po to sausainius reikia kabinti šaukštu ir prisikąsti prie varškės masės? Nieko nebesuprantu….
Rennie
2013-05-06 at 1:19 pmO, Dalia, dėkui už pastabumą, kažkur pasimetė sausainiai 🙂 jau pataisiau, juos reikia kartu su išmirkusiomis slyvomis įmaišyti.
Inga
2013-05-09 at 11:12 amsakykit, o det i saldytuva ar i saldymo kamera? Ar tikrai sustings saldytuve?
Rennie
2013-05-10 at 8:42 amReikia dėti į šaldytuvą nakčiai, per 12 val. tikrai sustings, nes jame daug sviesto.
Dalia M.
2013-06-18 at 2:59 pmSveiki, kažkodėl man nesigavo toks kaip Rennie nuotraukose. Išėjo daugiau sulipęs, na truputį guzas. Turbūt per daug sugrūdau. Bet skonio gero. Ačiū
neringa
2013-10-03 at 5:40 pmLabai aciu uz receptuka,saunus pyragas,visiem labai labai patiko:)
Rennie
2013-11-11 at 10:16 pmDžiugu girdėti:)
Alma
2013-12-11 at 5:38 pmSi pyraga/torta gaminu jau eile metu ir jis tikrai nuostabus. Del paskutinio sio pyrago gabalelio tenka dar ir pagudrauti 🙂 Patarimas butu pabandyti deti lukstentu saulegrazu jos neitiketinai gerai dera siam pyragui. As dar abrikosus dziovintus smulkiai pakapoju kelis, lazdynu riesutus.
Jolita
2013-12-22 at 2:31 pmSveiki.Jau gaminau,labai gardu.Varske naudojau pusriebia.Turejau ir torta ,bet sita tingini pirmoje eileje “nuslave”
virgis
2013-12-30 at 6:21 pmSkonis pasakiskas.
Valgome
2014-01-17 at 12:13 pmPuikus receptas. Dekoju.
pamparam
2014-04-01 at 2:28 pmišbandžiau, įsirašiau į savo receptų knygelę ir gaminau jau ne kartą. Paprasta kaip 2×2, o skonis puikus. Tiesa, aš truputį pasikoregavau pagal save: slyvas perpjaunu per pusę ir pilu ne pusę indelio kondensuoto pieno, o kokias 2/3 (mėgstu drėgnus pyragus). Ir dar pastebėjimas gaminančioms pirmą kartą-nesutrinkit sausainių ir varškės masės į košę (bus sprangu valgyti). Reikia tik vos vos viską permaišyti.
As
2014-07-30 at 1:41 pmdarau jau šį tortą labai seniai – tik dedu pjaustytų obuolių ir šiek tiek citrinos sulčių į varškę (pagal skonį). Pabandykite – su obuoliais SUPER.
Rennie
2014-07-30 at 4:27 pmReikės būtinai pabandyti ir su obuoliais 🙂 Mano šeima šį tortą labai mėgsta.
Sigita
2015-10-30 at 10:39 amManau labai gera idėja dėl obuolių 🙂 ir aš dar svartau, o jei obuolius apvolioti cukraus pudros ir cinamono mišiniu? Reikės išbandyti ir tikrai citrinos įlašinsiu į varškę.
Indre
2014-12-30 at 5:48 pmragavau šį pyragą, pasakiško skonio, šiandien bandysiu ir aš. tik norėčiau paklausti, ar būtina dėti TUREK minkštą sviestą, ar tinka ir paprastas, kambario temperatūros???
(maldauju, pasakykit, kad tinka) 😀 😀
Sigita
2015-10-29 at 8:58 pmPuikus tortas, išbandžiau be ypatingos progos ir nuo šiol gaminsiu ir ypatingom progom. Šeimynai labai patiko, vyras buvo sužavėtas 🙂
Brigita
2015-12-27 at 5:05 pmKur Dar galima mirkyt slyvas, vietoj alkoholio(brendzio)?
Rennie
2016-02-01 at 2:03 pmGalite dar mirkyti juodoje arbatoje arba obuolių ar apelsinų natūraliose sultyse.
As
2016-01-28 at 11:12 pmSkanu, bet man gavosi labai saldus.
Toma
2016-02-11 at 3:53 pmVakar “sulipdžiau” šį skanėstą. Tikrai puikus 🙂 Tik vietoje slyvų dėjau džiovintas vyšnias. Apsivalgymas. Ačiū! 😉
Gabe
2016-06-24 at 12:18 pmSveiki, o galima deti nemirkytas slyvas? 🙂 arba gal jas galima pakeisti sokolado gabaliukais?